Zgodovinsko: enoroki igralec osvojil prvo ATP točko!

22.06.2017
TUMON, GUAM - Enoroki Novozelandec Alex Hunt je postal prvi teniški igralec z izrazito telesno hibo, ki si je priigral ATP točko.

Življenje piše neverjetne zgodbe in ena takšnih je zgodba 23-letnega Alexa Hunta, ki se je rodil brez leve roke. Novozelandec je kljub telesni hibi vedno sanjal o tem, da bi postal profesionalni tenisač in temu posvetil svoje življenje. Njegova igra temelji na močnem začetnem udarcu in prodornem forehandu, pri metu žogice pa si pomaga s protezo.

23-letnik se je v tem tednu udeležil 15.000 dolarjev vrednega ITF turnirja v Guamu in v prvem krogu s 6:0, 6:0 premagal Christopherja Cajigana ter si priigral prvo ATP točko v njegovi karieri, s katero bo v ponedeljek vstopil na ATP lestvico. Po koncu turnirja v Guamu se namerava preseliti v Madrid, kjer bo nadaljeval z nastopi na evropskih turnirjih ranga ITF.

ITF Tour so turnirji najnižjega ranga, na katerih lahko profesionalci nabirajo točke za lestvico ATP in si utrejo pot na turnirje serije Challenger oziroma ATP 250.

Hunt je lani diplomiral na fakulteti St. Mary v Kaliforniji, zdaj pa bo poskušal uresničiti svoje sanje v profesionalnem športu. Prva točka za ATP lestvico je nedvomno korak v pravo smer, a pred njim je zelo dolga pot, saj je trenutno šele 49. novozelandski tenisač sveta.

"Nimam pojma, kako mi bo uspelo. Poskušam trenirati po najboljih močeh. Bomo videli," je povedal Hunt, čigar velika želja je nastop na turnirju za Grand Slam. Upa, da mu bo do tega cilja pomagala selitev v Evropo, kjer je konkurenca precej večja kot doma na otoku.

"Pričakuješ, da boš lahko uničil nasprotnika, vendar se borijo in borijo za vsako točko. To je izjemno. Pri nas tega ni. Na Novi Zelandiji imamo tri, štiri nosilce, ki se sprehodijo skozi žreb in uničijo vse na svoji poti. V Evropi je več globine. Tudi na manjših turnirjih je ogromno talentiranih igralcev, ki so zelo borbeni."


pripravil: Ž. J.

foto: YouTube.com
 

Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete