Zidanškova dobila uvodni krog v Melbournu, naslednja tekmica bo velika Serena

20.01.2020
MELBOURNE, AVSTRALIJA - Tamara Zidanšek je zmagala v 1. krogu OP Avstralije, ko se je merila s povabljenko Na Lae Hanovo.

Tamara Zidanšek je opravila z nalogo v uvodnem krogu Odprtega prvenstva Avstralije. Žreb ji je za začetek namenil 177. igralko sveta Na Lae Han in Južne Koreje, ki je bila v glavnem delu zaradi povabila organizatorja, Konjičanka pa je kot 70. igralka sveta vse napravila tako kot je bilo od nje za pričakovati. Azijko je po 67 minutah nadigrala s 6-3, 6-3.

Prvih pet iger se je začelo z brejkom, v šesti je Slovenki le uspelo potrditi odvzem servisa, s tem je povedla 4-2. Do konca niza je Tami vpisala še en brejk, v 9. igri. V drugem je bilo podobno, Tamara je povedla 3-1 z brejkom, Hanova je takoj vrnila in izenačila na 3-3. V 8. igri je Tami spet ušla in v deveti vendarle zaključila obračun. Tudi v tej igri je morala ubraniti priložnosti Korejke za priključek. Obe sta na koncu imeli 9 brejk žogic, Zidanškova jih je izkoristila 6, Hanova pa 3. S 27-letno Korejko ima sedaj medsebojni rezultat 2:0, premagala jo je tudi pred dvema letoma na ITF turnirju v Perthu.

22-letna Zidanškova bo za 'nagrado' v 2. krogu igrala z največjo teniško igralko vseh časov, 38-letno Sereno Williams. Američanka ima v lasti 73 lovorik, od tega 23 na Grand Slaimh. Vse besede so odveč, Serenina teniška osebna izkaznica je briljantna. Tamara nima kaj izgubiti, sproščeno gre lahko v obračun proti favorizirani nasprotnici, njena zmaga pa bi bila ena največjih senzacij že takoj na začetku letošnje sezone.

Tamara Zidanšek si je priigrala najmanj 70 WTA točk in 88.000$ denarne nagrade!

Danes bi morali na teren stopiti tudi Kaja Juvan in Polona Hercog, a je dež prekinil dvoboje na terenih, ki nimajo strehe. Obračuni se odvijajo na treh pokritih igriščih, Rod Laver Areni, Margaret Court Areni in Melbourne Areni.


Australian Open
Kraj: Melbourne (AVS)
Kategorija: Grand Slam
Datum: 20.01.2020 - 03.02.2020
Žreb: S-128 D-64
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: 60,500,000 avstralskih dolarjev
https://ausopen.com/index.html

1. krog:

Tamara Zidansek (Slovenia) beat Na Lae Han (South Korea) 6-3 6-3

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.om

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete