Zmagovalka zadnjega grand slama v 2. krogu Melbourna izločila Zidanškovo

17.01.2019
MELBOURNE, AVSTRALIJA - Izpadla je še zadnja slovenska predstavnica med posameznicami na prvem grand slamu sezone v Avstraliji. V 2. krogu je Tamaro Zidanšek premagala četrtopostavljena Japonka Naomi Osaka.

66 minut je potrebovala ena od favoritinj letošnjega OP Avstralije Naomi Osaka, da je s 6-2, 6-4 izločila prvo slovensko teniško igralko, 21-letno Tamaro Zidanšek. Konjičanka je pričakovano izgubila proti 4. nosilki, a nikakor ni razočarala, predvsem v 2. nizu ji je povzročila kar nekaj nevšečnosti. Japonka je na koncu le rešila dvoboj po dveh nizih.

Brejk prednosti je imela varovanka trenerjev Kranjca in Čuka v drugem delu, ko je vodila 4-1, nato pa je aktualna zmagovalka OP ZDA nanizala štiri zaporedne igre in slavila. Uvodni niz je bil prepričljivo na strani Azijke.

"To je lepa spodbuda za naprej, videti, da lahko pariram takšni igralki. Daje mi veliko motivacije, da še naprej grizem, z željo, da bi prišla do tam, kjer je ona," je po svojem drugem nastopu na turnirjih za grand slam povedala Zidanškova.. "Všeč mi je, da sem dobila priložnost igrati proti četrti igralki sveta na takem igrišču. Dala sem vse od sebe in iz tega lahko potegnem samo najboljše.'' so povzei na MMC-ju.

Tamara in Naomi sta vrstnici in povsem jasno je, da si naša teniška igralka želi priti blizu, blizu najboljšim igralkam sveta. Osaka je lani naredila velik preboj in je sedaj celo 4. igralka sveta.

Naomi Osaka je lani osvojila OP ZDA

Naomi Osaka je lani osvojila OP ZDA


Australian Open
Kategorija: Grand Slam
Datum: 14.01.2019 - 27.01.2019
Žreb: S-128 D-64
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: 60,500,000 avstralskih dolarjev
http://www.ausopen.com/index.html

1. krog:

4-Naomi Osaka (Japan) beat Tamara Zidansek (Slovenia) 6-2 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete