Žemlja uspešno čez 1. krog kvalifikacij Wimbledona, Kavčič po hudem zaostanku predal

26.06.2017
LONDON, V.B. - Začele so se kvalifikacije najprestižnejšega teniškega turnirja Wimbledona. V moški konkurenci sta izmed Slovencev nastopila Grega Žemlja in Blaž Kavčič, po prvem krogu pa v žrebu ostaja le Žemlja.

Najprej se je na zelenico v Roehamptonu, kjer tradicionalno potekajo kvalifikacije Wimbledona, podal najboljši slovenski tenisač Blaž Kavčič.

Kot 7. nosilec se je srečal s 25-letnim Italijanom Ricardom Bellottijem. Le ta je hitro povedel 5-0, dobil uvodni niz s 6-1, nato pa pri vodstvu 3-0 predčasno slavil, saj je 30-letni Ljubljančan predal še pred porazom. Bellotti v karieri z izjemo kar 28 osvojenih Futuresov, ni dosegel nič posebnega, zato je poraz kar malo nepričakovan.

Malo kasneje je začel z nastopi, morda zadnjič v karieri, tudi 30-letni Grega Žemlja. Najboljši slovenski teniški igralec na travnati podlagi se namreč spogleduje s koncem kariere, vseeno pa na travi ne bo za odpis. To je dokazal z zmago nad favoriziranim Ilijo Ivaškom. Dobil je tesen, zelo izenačen obračun, tudi po zaslugi izkušenosti igranja na travi. V 1. in 3. nizu se je vrnil po brejku zaostanka in si priigral dvoboj 2. kroga z Rusom Teimurašem Gabašvilijem. Ivaška je izločil z rezultatom 7-6(8), 3-6, 6-4.


Wimbledon
Kraj: London (Velika Britanija)
Datum: 03.07.2017 - 16.07.2017
Kategorija: Grand Slam
Podlaga: Trava
Nagradni sklad: £14,840,000
http://www.wimbledon.com/index.html

1. krog(kvalifikacije):

Grega Zemlja (Slovenia) beat Ilya Ivashka (Belarus) 7-6(8) 3-6 6-4
Ricardo Bellotti (Italy) beat 7-Blaz Kavcic (Slovenia) 6-1 3-0 Retired

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete