Zidanškova je prava senzacija letošnjega Roland Garrosa - od odlične deskarke do teniške zvezde

08.06.2021
Tamara Zidanšek je brez kančka dvoma največja senzacija OP Francije.

Medtem, ko so oči svetovne teniške javnosti uprte v Novaka Đokoviča in Rafaela Nadala, govori se o Federerjevem odstopu ter predaji Musettija, je v ženski konkurenci zvezda Tamara Zidanšek.

Ja, ponosni smo lahko, Tami je poskrbela za daleč največji uspeh slovenskega tenisa po osamosvojitvi. Njena pot pa niti slučajno ni običajna, saj se je 23-letna igralka, ki se je rodila v Postojni, najprej ukvarjala z deskanjem na snegu in tam bila trikratna državna mladinska prvakinja. Mraz jo je pripeljal na teniške terene, kakšna sreča. Tami blesti na pariškem pesku.

Danes, po četrtfinalni zmagi nad favorizirano Paolo Badoso iz Španije, so se o njej razpisali mediji po vsem svetu, predvsem teniški, kot senzacijo in prostor na prvih straneh pa je dobila v medijih nekdanje skupne države. O ja, dve zmagi ima do dviga pokala Suzanne Lenglen Konjičanka, če ji uspe priti vse do konca, pa bo v soju luči po celem svetu. 

Index.hr: ''Zakaj cel svet govori o slovenski 'outsiderici', ki je postala senzacija''

Mondo.rs: ''SENZACIJA. SNOWBORDERKA V POLFINALU ROLAND GARROSA''

V polfinalu Tamaro čaka obračun proti Anastasji Pavljučenkovi, ki je danes dobila ruski četrtfinale z Ribakino, prav tako v težkih treh nizih. Z 29-letno tenisačico se bosta merili prvič, Pavljučenkova pa je na 32. mestu WTA lestvice. Kot Zidanškova, bo tudi Pavljučenkova prvič igrala v polfinalu turnirjev za grand slam, a je bila že šestkrat v četrtfinalu, na prav vseh štirih turnirjih. Na Roland Garrosu je bila med 8 že pred desetimi leti. Vsekakor premagljiva nasprotnica in ob takšni igri in mentalni pripravljenosti Slovenke se lahko že veselimo četrtkovega obračuna. Za finale gre, cela Slovenija bo pred malimi ekrani združena, kot je bila ob uspehih v košarki, nogometu, kolesarstvu, odbojki, rokometu, judu, veslanju, atletiki,.... v četrtek je na vrsti tenis.

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

 

 

 

Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete