Slovenski adut in branilec naslova odpovedal nastop v Portorožu

03.08.2015
PORTOROŽ, SLOVENIJA - Branilec naslova Blaž Kavčič po poročanju slovenske tiskovne agencije ne bo zaigral na prihajajočem turnirju serije Challenger v Portorožu.

Blaž Kavčič, 132. igralec sveta, ki je lani v finalu turnirja v Portorožu v treh nizih premagal Gillesa Müllerja, je zaradi poškodbe stegenske mišice odpovedal nastop na domačem turnirju.

Težave so se začele maja, kot je Kavčič zaigral na Mastersu v Rimu, kjer je moral pri vodstvu z 1:0 v nizih predati proti Gianluci Magerju, nato pa je dva tedna kasneje vendarle zaigral na OP Francije. Zgodba iz večnega mesta se je ponovila v Gstaadu, kjer je prav tako dobil prvi niz proti Julianu Reisterju, nato pa moral predati zaradi bolečin v stegenski mišici.

"Po Umagu sem začutil, da se igra spet počasi vzpenja. Težko je, ko zmaguješ in si boljši, pa moraš predati zaradi poškodbe. Bolečino sem začutil že v prvem nizu, vendar sem mislil, da bom že nekako zdržal do konca. Žal je v drugem nizu bolečina postala premočna in že po prvi igri sem vedel, da bom moral predati," je za STA povedal Kavčič.

Kavčič je zaigral tudi v Wimbledonu, kjer se je prebil do drugega kroga, tam pa je moral priznati premoč Gillesu Simonu.

Kavčič je zaigral tudi v Wimbledonu, kjer se je prebil do drugega kroga, tam pa je moral priznati premoč Gillesu Simonu.

"Takoj v petek sem opravil magnetno resonanco in včeraj dobil tudi izvide strokovnjakov, ki so sporočili, da gre za resno, nekajcentimetrsko natrganino in bo potrebno tri- do štiritedensko okrevanje. Očitno smo po poškodbi v maju prehitro začeli s polnim treningom. Vendar Rolanda Garrosa in Wimbledona pač enostavno ne moreš izpustiti, saj gre za ključne turnirje v karieri."

Nastop v Portorožu je glede na zdravstveno stanje Ljubljančana praktično nemogoč: "Poleg največjih štirih turnirjev za grand slam je ATP Challenger Tilia Slovenia Open zame eden najpomembnejših turnirjev, saj igram pred vsemi najbližjimi, podporniki, navijači. V Sloveniji na žalost najboljši igralci nimamo veliko možnosti, da bi igrali na turnirju pred domačimi gledalci, kar je za športnika najlepše. Celoten program sem planiral tako, da se bi kar najboljše pripravil na turnir. Že to sredo sem načrtoval, da grem na Obalo vadit. Po challengerju v Ljubljani sem lani osvojil še challenger v Portorožu. Najlepše je zmagati doma. Zato je še toliko težje, ko se ne moreš boriti,'' je za slovensko tiskovno agencijo še povedal najtrofejnejši slovenski tenisač.
pripravil: Ž. J.

vir: STA

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete