Kavčiču se po maratonu v Portorožu ni izšlo za četrtfinale

10.08.2016
PORTOROŽ - Prvi današnji slovenski teniški nastop v Portorožu se je končal s porazom. Domači turnir po osmini finala zapušča Blaž Kavčič. V 2. krogu sicer nastopajo trije Slovenci, ob Kavčiču še Žemlja in Rola, kar se je v Portorožu zgodilo prvič.

29-letni Blaž Kavčič (335. na ATP), ki je največji slovenski teniški turnir serije Challenger v Portorožu že dobil, je izgubil obračun 2. kroga. Izločil ga je šestopostavljeni Marton Fucsovics s 6-7(3), 7-5, 6-4 po maratosnkih treh urah boja na osrednjem terenu.

Ljubljančan je dokaj zlahka dobil uvodni krog, tekmeca je premagal brez izgubljenega servisa, tokrat pa je naletel na razpoloženega Madžara, 162. na ATP lestvici. Začetni udarec je bil na preizkušnji od vsega začetka, a 1. niz je Blaž še rešil v podaljšani igri. Oba sta po dvakrat prišla do brejka, v drugem delu pa našemu tenisaču nikakor ni uspelo bolje izkoristiti priigranih priložnosti. Na drugi strani je pet let mlajši tekmec vnovčil kar 3 žoge za brejk od 4, nadoknadil zaostanek 3-5 in tekmo odpeljal v 3. niz, kjer je na koncu uspel obdržati vodstvo brejka. 

Blaž je žal zapravil niz in brejk prednosti v 2. nizu, s tem pa kar nekaj točk, ki bi mu prišle še kako prav v nadaljevanju sezone. Na koncu je bila razlika v točkah +4 za Madžara.

"Tedaj so me začeli grabiti krči, kar me je zelo presenetilo, saj tovrstnih težav običajno nimam. Verjetno sem bil tako živčen, saj sem želel zmagati oziroma narediti dober rezultat tu v Portorožu. Zelo sem razočaran, vendar to tekmo je treba čim prej pozabiti in misli usmeriti v nove izzive," se je v izjavi naslonil Kaljut na vodstvo 7-6, 5-3. 

2. krog na 42,500 evrov vrednem Challengerju na Obali prinaša 7 točk in 730€.


 

Tilia Slovenia Open
Kategorija: ATP Challenger
Kraj: Portorož, Slovenija
Datum: 08.08.2016 - 13.08.2016
Žreb: S-32, D-16
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: € 42.500
http://www.slo-open.com/


2. krog:

6-Marton Fucsovics (Hungary) beat Blaz Kavcic (Slovenia) 6-7(3) 7-5 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Vid Ponikvar/SPORTIDA
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete