T. Majerič, T. Zidanšek in D. Jakupovič iščejo prvo zmago v kvalifikacijah Melbourna

11.01.2017
MELBOURNE, AVSTRALIJA - Danes se za dekleta začenja kvalifikacijski del prvega turnirja za Grand Slam v Melbournu. V ognju bodo tri Slovenke, Tadeja Majerič, Dalila jakupovič in Tamara Zidanšek.

Po dolgem, dolgem času v ženskem žrebu glavnega dela neposredno ni nobene slovenske tenisačice, bodo pa tokrat v kvalifikacijah začele tri, Dalila Jakupovič, Tamara Zidanšek in Tadeja Majerič. Vse so še 'zelene' z nastopi v deželi 'tam spodaj', saj je le Majeričeva enkrat igrala v kvalifikacijah, za Jakupovičevo in Zidanškovo pa bo to prvenec.

25-letna Dalila Jakupovič, 153. na WTA lestvici, bo prvič zaigrala na modri podlagi Melbourne parka. V 1. krogu ji je žreb prinesel 22-letno Tunizijko Ons Jabeur, 174. igralko sveta. Afričanka je pred dvema letoma debitirala na OP Avstralije in preskočila kvalifikacije in bo ne glede na nižjo uvrstitev na lestvici rahla favoritinja. Nekaj več izkušenj s turnirjev za Grand Slam in oba dobljena medsebojna dvoboja potrjujeta to dejstvo. Tunizijka je dobila obe tekmi na pesku z Jakupovičevo leta 2012 in 2013, ko sta se merili na turnirjih serije ITF. Jeseničanka nima kaj izgubiti, prva zmaga v karieri s turnirjev velike četverice pa bi ji v 2. krogu kvalifikacij verjetno prinesla dvoboj s 16. nosilko, Bolgarko Elitso Kostovo. 

Dalila Jakupovič je pripravljena na prvo izkušnjo v deželi tam spodaj.

Dalila Jakupovič je pripravljena na prvo izkušnjo v deželi tam spodaj.


Prvič bo zaigrala na turnirjih za Grand Slam in v Melbournu Tamara Zidanšek (160, na WTA). Krstni nastop ene najbolj obetavnih teniških igralk sveta, ki šteje 19 let, bo začinila proti 22-letni Japonki Eri Hozumi, 217. na WTA lestvici. Za Azijko bo to četrti zaporedni nastop v Melbournu, vselej pa je obstala v kvalifikacijah. Še nikdar v karieri ni prišla v glavni del turnirjev velike četverice in je vsekakor premagljiva tekmica kljub neprimerno več izkušnjam. Zidanškova je dobro formo potrdila z zadnjimi nastopi na trdi podlagi, ko je decembra na ITF turnirjih v Indiji prišla do naslova in finala. Zmaga bi ji verjetno v 2. krogu prinesla 9. nosilko Nino Stojanovič iz Srbije, kar pa ob sproščeni igri za Tami ne bi smela biti težava.

Tamaro Zidanšek čaka krstni nastop na turnirjih za Grand Slam

Tamaro Zidanšek čaka krstni nastop na turnirjih za Grand Slam


Edina izmed treh, ki je že okusila slast igranja v kvalifikacijah Melbourna je 26-letna Tadeja Majerič. Mariborčanka je 207. na WTA lestvici in bo iskala prve tri zmage, ki bi jo pripeljale prvič v glavni del turnirjev za veliki Slam. Žreb ji je bil naklonjen, saj se bo v uvodnem obračunu pomerila s povabljenko, šele 634. igralko sveta Ellin Perez. 21-letna domačinka je na papirju precej slabša nasprotnica od Štajerke, zato zmaga ne bi smela biti vprašljiva. Težja naloga Tadejo čaka v morebitnem 2. krogu, ko bo njena nasprotnica zmagovalka dvoboja med 11. nosilko Ano Bogdan iz Romunije in Nizozemko Arantxo Rus.

Srečno dekleta v kvalifikacijah.

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete