Zverev: ''Morda čez nekaj let. Morda pa tudi ne''

15.02.2017
MONTPELLIER, FRANCIJA - Nemški tenisač Alexander Zverev po drugi turnirski lovoriki v karieri ostaja na realnih tleh. ''Daleč sem od zmag na Grand Slamih,'' meni 19-letnik.

Alexander Zverev je v finalu teniškega turnirja serije 250 v francoskem Montpellierju prekinili dvoletno prevlado Richarda Gasqueta (2006, 2015-2016) in domačemu favoritu preprečil, da bi še četrtič osvojil Open Sud de France. Nemec se je po drugi turnirski zmagi v karieri (2-2) zavihtel na 18. mesto lestvice ATP, kar je njegova naboljša uvrstitev.

Zverev je že v tretjem krogu OP Avstralije dodobra namučil kasnejšega finalista Rafaela Nadala, kljub odlični predstavi pa 19-letnik dvomi, da je pripravljen za napad na največje lovorike.

''Morda čez nekaj let. Morda pa tudi ne. Kdo ve. Nikoli si nisem mislil, da bom pri teh letih uvrščen med top 20. Vse se dogaja zelo hitro, kar se mi zdi dobro. V ekipi smo trdo delali, da bi se potegovali za velike turnirje,'' je po zmagi v Franciji dejal Zverev, eden glavnih kandidatov za nastop na zaključnem turnirju mladih igralcev Next Gen ATP Finals, ki bo novembra v Milanu. Trenutno se nahaja na prvem mestu lestvice Race to Milano, a evropska prestolnica mode ni edina destinacija, kamor želi potovati v mesecu novembru.

''Teden kasneje je še en turnir, na katerem bi lahko zaigral,'' je dejal Zverev, ki je meril na tradicionalni ATP World Tour Finals v Londonu, na katerem igra najboljša osmerica sezone. ''ATP zelo dobro promovira mlade igralce. Če bo šlo vse po načrtu, bom igral v Milanu,'' je dodal Nemec, ki ne skriva, da si v svoji ekipi želi rojaka Borisa Beckerja, a si v tem trenutku njegovih uslug ne more privoščiti.

''Boris bi mi nedvomno pomagal, a prej moram osvojiti še kakšen turnir. Trenutno si tega ne bi mogel privoščiti,'' je pred dnevi priznal Zverev, ki je samo s turnirskimi nagradami v karieri zaslužil dobra dva milijona ameriških dolarjev.
pripravil: Ž. J.

foto: Zimbio.com
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete