Tomas Berdych v finalu Montpellierja zlomil domačina Gaela Monfilsa!

05.02.2012
MONTPELLIER, FRANCIJA - 1. nosilec skoraj 400,000 evov vrednega ATP turnirja v Franciji Tomas Berdych, je upravičil svoj status in odšel vse do konca. V velikem finalu je po treh nizih premagal domačina Gaela Monfilsa.

V nedeljskem finalu dvoranskega turnirja ATP 250 v Montpellierju je slavil Tomas Berdych. Čeh je v igri za lovoriko po 2 urah in 5 minutah dobil obračun z Gealom Monfilsem, ki se je dobro upiral in izenačeno bitko oddal v samem zaključku. Končni izid se je glasil 6-2, 4-6, 6-3 v korist Čeha.

7. igralec sveta Tomas Berdych se je sprehodil do finala, saj ni oddal niti niza, servisno igro pa le enkrat, v polfinalu pa proti Philippu Kohlschreiberju sploh ni izgubil točke na prvi začetni udarec. No, v finalu je bil domačin Gael Monfils veliko trši oreh, čeprav se je Francoz včeraj proti rojaku Simonu soočil z zaključno točko.

Izenačen finale je bolje začel Čeh, ki je prvi del igre dobil s 6-2. Dva brejka, odlična igra na returnu in dobro gibanje po igrišču sta mu prinesla zasluženo vodstvo, toda trdoživi Monfils se ni predal. V 2. nizu mu je uspelo streti servisno igro tekmeca in dvoboj popeljati v odločilni del, kjer se je dobro držal vse do 3-3. Tomas Berdych je prišel do brejka v 8. igri po zaslugi dvojne napake tekmeca, serviral pa je tako dobro, da Francozu ni dovolil niti ene priložnosti za odvzem.

V celotnem obračunu je Berdych zadel 12 asov, Monfis pa enega manj. Češki tenisač je bil predvsem boljši pri izkoristku drugega začetnega udarca, kjer je nabral lepo število točk več od Francoza, v dvorani ARENA pa je njegovo končno število osvojenih 'pik' znašalo 97, deset več od Monfilsa.

V finalu Montpellierja je slavil Tomas Berdych (desno)

V finalu Montpellierja je slavil Tomas Berdych (desno)

Finalista sta se pred današnjim dnem udarila le enkrat, pred štirimi leti je bil prav tako boljši Čeh, ki ima sedaj v vitrinah sedem turnirskih zmag, ob še šestih finalih. Za zmago v Montpellierju mu je pripadlo 91,900 evrov in 250 točk, Monfilsu pa 37,860 € ter 150 točk.

Monfils od 17 final izgubil kar 13

Francoz, ki se trenutno nahaja na 13. mestu ATP lestvice, je zabeležil 17. finale v karieri, še naprej pa ima zelo slab izkoristek. Uspelo mu je slaviti le štirikrat. Berdych mu je tako zadal novo bolečino v finalnih tekmah. Ja, za Francoza je to letos že drugi izgubljeni finale po Dohi, kjer je moral priznati premoč rojaku Tsongi.

 

VTR Open
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 30.01.2012-05.02.2012
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: $ 450,000
http://www.vtropen.cl/Finale:

05.02.2012 F (1)  T Berdych  defeats (3)  G Monfils  62 46 63

 

pripravil: L.S.

foto: atpworldtour.com

 

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete