Alexander Zverev pospravil s francosko falango in kompletno osvojil Montpellier

12.02.2017
MONTPELLIER, FRANCIJA - Mladi, 19-letni Alexander Zverev je ujel drugi turnirski naslov v karieri. Na ATP turnirju v Montpellierju je dvignil lovoriko v obeh konkurencah, v dvojicah z bratom Mischo.

Najstnik iz Nemčije Alexander Zverev se je v 2. krogu proti Ljubljančanu Aljažu Bedenetu komaj izvlekel iz težke situacije, nato pa počistil s francosko bojno skupino od četrtfinala do finala. Po vrsti so padli Chardy, Tsonga in v velikem finalu še 3. nosilec Richard Gasquet.

Francozi so v zadnjih letih popolnoma dominirali na ATP250 turnirju v Montpellierju, eno lovoriko jim je pred petimi leti sunil le T.Berdych. Letos je mladi Zverev uspel preprečiti domače slavje. V četrfinalu je bilo šest Francozov, v polfinalu trije, a zmaga gre Nemcu. V boju za naslov je s 7-6(4), 6-3 premagal še Richarda Gaqueta. S tem je tudi prevzel vodstvo na lestvici ATP Race to Milan, ki mlade tenisače pelje na zaklučni turnir osmerice. Da je dan popoln je poskrbel malo kasneje. S starejšim bratom Mischo se je razveselil še krone v dvojicah.

  • Alexander Zverev je tudi prvi po letu 2014 in Lleytonu Hewittu (Newport), ki mu je uspelo dobiti dvojno lovoriko na enem turnirju. Prav tako sta z bratom prvi par v zgodovini z zmago v dvojicah potem, ko je eden že dobil posamični del. Pred šestimi leti bi to lahko uspelo Andyu Murrayu, ki je slavil z bratom Jamiem v dvojicah.
  • Devetnajstletni Zverev je lani prvič osvojil turnir serije ATP. V St.Petersburgu je izločil dva TOP10 igralca in prišel do prvenca. Gre za enega najbolj talentiranih tenisačev na svetu, kateremu pripisujejo bleščečo prihodnost. Ni jih malo, ki ga kmalu vidijo kot prvega igralca sveta.
  • Gasquet je danes poskušal ujeti četrti naslov v Montpellierju, saj je tu slavil 2013, 2015 in 2016. Bil je dvakratni branilec lovorike Open Sud de France, a ni našel načina, kako bi premagal nasprotnika v prvem medsebojnem obračunu. 

''To je bil težek dvoboj. Prvi niz je bil vseskozi izenačen. Hitro mi je vzel servis in težko je priti do dveh brejkov proti tako dobremu tekmecu. Uspelo mi je priti zraven, pa mi je spet ušel. Njegova zmaga je povsem zaslužena, sam pa sem kar zadovoljen z minulim tednom'', je strnil misli 30-letni Gasquet.

Brata Zverev sta pokorila ATP turnir v Montpellierju

Brata Zverev sta pokorila ATP turnir v Montpellierju


 

Open Sud de France
Kategorija: ATP 250
Kraj: Montpellier, Francija
Datum: 6. 2. 2016 - 12. 2. 2016
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: Trda (indoor)
Nagradni sklad: 482,060 $
http://www.opensuddefrance.com/fr/home

Finale:

4-Alexander Zverev (Germany) beat 3-Richard Gasquet (France) 7-6(4) 6-3

Polfinale:

4-Alexander Zverev (Germany) beat 2-Jo-Wilfried Tsonga (France) 6-7(6) 6-2 6-4
3-Richard Gasquet (France) beat Benoit Paire (France) 6-2 6-2

Četrtfinale:

4-Alexander Zverev (Germany) beat Jeremy Chardy (France) 6-4 4-6 6-2
2-Jo-Wilfried Tsonga (France) beat Daniil Medvedev (Russia) 6-2 7-5
Benoit Paire (France) beat Dustin Brown (Germany) 1-0 (Brown retired)
3-Richard Gasquet (France) beat Kenny De Schepper (France) 6-2 5-7 6-4  

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete