Zverev starejši slavil v Eastbournu in se dokopal do prvenca

30.06.2018
EASTBOURNE, V.B. - 'Old School', bi lahko dejali za zmago MIsche Zvereva na travnatem ATP turnirju v Eastbournu. Starejši od bratov Zverev je prišel do prvenca, osmi letos na ATP turneji.

Servis-volej, je bil plan Miche Zvereva in uspel mu je popolno, saj je dvignil lovoriko na travnatem turnirju v Eastbournu. V finalu je s 6-4, 6-4 premagal Slovaka Lukaša Lacka in se dokopal do sploh prvega naslova v karieri.

30-letni nemški tenisač je v zadnjih letih v senci maljšega Alexandra, a še kako zna igrati tenis, še posebej na hitrih podlagah, kot je bila ta teden v Eastbournu. 

''Neverjetno, noro. To je sigurno eden mojih najlepših trenutkov v življenju, prav zagotovo precej čustven. premagati Andya v Melbournu je bilo nekaj velikega, a takrat turnirja še ni bilo konec, tokrat sem ostal zadnji, ki se smeje'', je bil emotiven Zverev, za prijatelje Miša.

''Vedno sem si želel osvojiti vsaj en naslov v karieri. Morda velikokrat nisem verjel v sebe, toda tu imam družino, ženo, brata, vse v ekipi, ki so mi vedmno dejali, da se trdo delo enkrat obrestuje'', kar ni nehal govoriti Nemec, ki je bil prvič v položaju za dvig lovorike pred osmimi leti v Metzu in do danes mu tega dosežka ni uspelo realizirati. 

Vedno je čas za zmago, zgodba Nemca to potrjuje. Od leta 2015 so štirje stari 30 let ali več prišli do prvenca na ATP turnirjih. Ob Zverevu je to uspelo Lorenziju, Estrella-Burgosu in Mullerju.

Slovak Lukas Lacko, ki je danes prav tako lovil svoj prvi naslov v karieri, ima sedaj razmerje v finalih 0-2. prvič je bil prekratek leta 2012 v Zagrebu, toda tudi ona ima čas, da se razveseli pokala. S tem bi postal še eden, ki bi pri tridesetih letih prvič slavil.


Nature Valley International
Kategorija: ATP 250
Kraj: Eastbourne, Velika Britanija
Datum: 25.06.2018 - 30.06.2018
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: trava
Nagradni sklad: € 661,085
https://www.lta.org.uk/major-events/nature-valley-international/

Finale:

Mischa Zverec (Germany) beat Lukas Lacko (Slovakia) 6-4 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete