Eastbourne: 18-letna Švicarka Belinda Bencic prvič zmagovalka WTA turnirja

27.06.2015
EASTBOURNE, V.B. - Mlada švicarska tenisačica Belinda Bencic je prvič v karieri slavila na WTA turnirju. Uspelo ji je že kar na dogodku serije Premier, ki se je v Easbournu odvijal na travnati podlagi.

Belinda Bencic je najmlajša zmagovalka WTA Premier turnirjev vse do leta 2008. Z 18 leti in 49 dnevi je bila pred sedmini leti v New Havnu nazadnje od nje mlajša Caroline Woznicki

Švicarka se je v finalu 666,000 USD vrednega travnatega turnirja v Eastbournu pomerila z Agnieszko Radwansko, ki je bila 9. nosilka, leta 2008 pa je že osvojila ta turnir. Z izjemo tretjega niza, se je v Devonshire Parku odvijala velika borba, v kateri ni manjkalo točk tudi z več kot 30 udarci na obeh straneh. Uvodna niza (obe sta dobili po enega s 6-4) sta trajala kar 1 uri in 49 minut, pravo nasprotje s tretjim, ki je odšel v roke Bencicevi po samo 24 minutah. Na koncu je najstnica slavila s 6-4, 4-6, 6-0 in prišla do prvenca.

Benciceva, ki velja za eno največjih bodočih teniških zvezdnic, je v karieri odigrala že tretji finale, a na prvih dveh je bila prekratka. Na Wimbledon prihaja z izjemno popotnico, saj je bila v boju za lovoriko tudi pred kratkim na travnatem WTA turnirju v Hertogenboschu (izgubila z Giorgi).

Zadovoljna s tedno je lahko tudi Agnieszka Radwanska. Poljakinja, ki je pred leti že igrala finale Wimbledona, je po katastrofalnem začetku sezone vedarle ujela ritem pokazala igre, ki so jo krasile pred tem.

 

AEGON International
Kategorija: WTA Premier
Datum: 21.06.2015 - 27.06.2015
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: Trava
Nagradni sklad: $ 665,900
http://www.lta.org.uk/fans-major-events/AEGON-British-Tennis-Series/AEGON-International/Finale:

Belinda Bencic (Switzerland) beat 9-Agnieszka Radwanska (Poland) 6-4 4-6 6-0

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete