18 letna Belinda Benčič ugnala Sereno Williams, Katarina Srebotnik v finalu!

16.08.2015
Švicarska teniška najstnica Belinda Benčič ni "zmrznila" proti lastnici 21 grand slam turnirjev in se je uvrstila v finale Toronta. Podobno je uspelo izkušeni Slovenki Katarini Srebotnik, ki je skupaj s Francozinjo Caroline Garcia izločila trenutno najboljši par na svetu Švicarko Martino Hingis in Indijko Sanio Mirzo!

TORONTO, KANADA - Ko je že kazalo, da se bosta tako pri moških in ženskah v finalih masters turnirjev v Kanadi pomerili št. 1 in št. 3 na svetu, je za lepo presenečenje poskrbela švicarska teniška najstnica Belinda Benčič, ki je zadejala šele drugi letošnji poraz Američanki Sereni Williams. Na koncu je bilo 3-6, 7-5, 6-4 v nizih!

Švicarka je že na poti do finala izločila 2 bivši št. 1 Danko Caroline Wozniacki in Srbkinjo Ano Ivanovič. Ob zaključni točki je odvrgla lopar, obraz potisnila med dlani in pritekle so solze sreče.

Belinda: " Ne morem verjeti. V 1. nizu je bila zame prehitra igra,a sem se v nadaljevanju temu prilagodila. Borila sem se z vsemi močmi, povedla s 5:1 v 3. nizu in zdržala do konca. Trenutno ne razmišljam o naslovu, saj se moram najprej regenerirati po današnjem dvoboju"!

Druga finalistka je Romunka Simona Halep (3. na WTA), ki je v dveh nizih premagala Italijanko Saro Errani s 6-4, 6-4. Simona je tekmovala prvič po šokantnem izpadu v 1. krogu Wimbledona. Vse skupaj je trajalo uro in 35 minut.

Halep: "Trenutno sem povsem izčrpana. To je bil težak obračun. Sara je igrala neverjetno, lovila je mogoče in nemogoče žogice. Na vsak način sem poskušala zmagati v dveh nizih, saj ne vem kaj bi se zgodilo v tretjem"!

V finalu parov ima Slovenija ponovno svojo predstavnico. Katarina Srebotnik in Caroline Garcia sta presenetljivo gladko opravili z najboljšim parom na svetu Martino Hingis in Sanio Mirzo s 6-3, 6-2 v nizih. ČESTITKE!!!

Katarina Srebotnik si je priigrala najmanj 585 WTA točk in polovico od 65.930$!

 

Rogers Cup
Kategorija: WTA Premier 5
Datum: 08.08.2015 - 16.08.2015
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $2,377,305
http://www.rogerscup.com/?home=truePolfinale:

Belinda Bencic (Switzerland) beat 1-Serena Williams (U.S.) 3-6 7-5 6-4
2-Simona Halep (Romania) beat 15-Sara Errani (Italy) 6-4 6-4

 

foto: images.google

pripravil: Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete