19-letna Coco Gauff osvojila OP ZDA

10.09.2023
NEW YORK, ZDA - Zmagovalka letošnjega Odprtega prvenstva ZDA je domačinka Coco Gauff.

Najstnica iz ZDA Coco Gauff je letošnja zmagovalka zadnjega grand slama sezone. V finalu je z 2-6, 6-3, 6-2 po preobratu premagala Belorusinjo Arino Sabalenko.

To je prvenec na grand slamih za Američanko potem, ko je lani na OP Francije prvič zaigrala v finalu in izgubila i Igo Swiatek. Na drugi strani Sabalenka ostaja pri enem naslovu turnirjev velike četverice, najboljša je bila letos v Melbournu, OP Avstralije.

Gauffova je izgubila uvodni niz. Najprej je ujela zaostanek 0-2, nato pa je Belorusinja zaigrala brez napak. Vseskozi je napadala, nič grešila in Američanka na to igro ni našla odgovora, ga pa je kasneje. Po dveh rešenih brejk žogicah na začetku drugega niza in bučni podpori s tribun je prevzela kontrolo. Odlično se je gibala in tekmico silila v napake, razveselila se je največjega uspeha v karieri.

"Težko je dojeti, kaj se je zgodilo. Izgubila sem finale Roland Garrosa, tokrat pa mi je uspelo pred številnimi navijači. Sabalenka je izjemna igralka in številka ena na svetu. Nisem si mislila, da bom to doživela, a tokrat sem prvič videla očeta jokati. Veliko ljudi ni verjelo v moj uspeh. Po zmagi v Cincinnatiju sem slišala, da ne bom nikoli osvojila turnirja za grand slam. To me je zelo podžgalo. Najbolj se moram zahvaliti navijačem, ki so me nosili dva tedna. Tako glasno še ni bilo na tem stadionu," je povedala nastnica po velki zmagi v New Yorku.


 

US Open
Kraj: New York (ZDA)
Kategorija: Grand Slam
Datum: 29.08.2022 - 11.09.2022
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 57,238,700
http://www.usopen.org/

Finale:

6-Coco Gauff (U.S.) beat 2-Aryna Sabalenka (Belarus 2-6 6-3 6-2) 

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete