Đokovič s 24. grand slamom le še potrdil status največjega vseh časov

11.09.2023
NEW YORK, ZDA - Srbski teniški as Novak Đokovič ruši vse rekorde, na OP ZDA je še popravil svojega v števulu grand slamov.

Novak Đokovič je v finalu Odprtega prvenstva ZDA odpihnil Daniila Medvedjeva v treh nizih s 6-3, 7-6(5), 6-3 in vpisal 24. naslov na turnirjih velike četverice. Lasten rekord je še popravil in dobesedno končal debato o tem, kdo je najboljši tenisač vseh časov.

Če ne bi izhajal iz tega prostora bi ga kovali v zvezde, to je potrdil tudi sam po še enem izjemnem uspehu. Kakšne številke ima v lasti v karieri Nole, to je noro. Najbolj pomembno pa je, da je najdlje časa na 1. mestu teniške lestice, ki jo je ponovno prevzel od Alcaraza, ima največ lovorik na grand slamih, prav tako je vodilni v števulu osvojenih mastersov. V vitrini ima naslov iz pokala Davis, naslove iz zaključnih mastersov, morda mu manjka le še zlato olimpijsko odličje, le to pa bo iskal naslednje leto na olimpijadi v Parizu.

Z današnjo lovoriko v Flushing meadowsu, četrto na zadnjem grand slamu sezone, se je s 24. naslovi izenačil z absolutnim rekordom, ki ga drži med dekleti Margaret Court. 

S popolno igro je nadigral Rusa v finalu, še največ težav mu je Medvedjev napravil v drugem nizu, ki pa ga je Srb rešil v podaljšani igri, še prej pa tudi izničil žogo za niz tekmecu. Finale je bil pravi spektakel. Medvedjev ni igral slabo, pravzaprav odločno, a v pomembnih trenutkih je Đokovič odigral najboljše, diktiral točke in razorožil nasprotnika. Omenjeni drugi niz je bil dolg 105 minut, res smo videli niz vreden finala grand slamov. Medvedjevu se je oddolžil za poraz izped dveh let, ko mu je ta preprečil grand slam, zmago na vseh štirih turnirjih v enem letu, kar je nazadnje pred davnimi leti uspelo Rodu Laverju. Tudi letos je Novak v žep pospravil tri lovorike, le v finalu Wimbledona ga je po maratonskem obračunu presenetil mladi Alcaraz.

Kako dolgo bo Đokovič še vztrajal v tekmovalnem ritmu? Če se naslonimo na njegovo kondicijo in formo pri 36-ih letih se zdi, kot da bo igral ''večno''. Tenis razume bolje kot vsi, posluša svoje telo, izda ga lahko le pomanjkanje izzivov, saj je v karieri osvojil praktično vse kar se da. 


 

US Open
Kraj: New York (ZDA)
Kategorija: Grand Slam
Datum: 29.08.2022 - 11.09.2022
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 57,238,700
http://www.usopen.org/

Finale:

2-Novak Djokovic (Serbia) beat  Daniil Medvedev (Russia) 6-3 7-6(5) 6-3

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete