22. Grand Slam Serene Williams jo postavlja ob bok legendarni Steffi Graf

09.07.2016
LONDON, V.B. - 1. igralka sveta Serena Williams je spisala nov košček zgodovine. S sedmo lovoriko na Wimbledonu je na večni lestvici zmagovalk turnirjev za Grand Slam ujela slovito Steffi Graf (22), toda Američanka se tu ne bo ustavila...

Američanka Serena Williams je sedmič zmagovalka najprestižnejšega Grand Slam turnirja na Wimbledonu. V finalu je s 7-5, 6-3 premagala Angelique Kerber, ubranila wimbledonski tron ter vpisala 22. naslov na turnirjih velike četverice.

Samo še en naslov deli 34-letno Sereno da bo sama na vrhu večne lestvice, če se naslonimo na odprt odobo tenisa, ni pa daleč stran tudi Margharet Court, ki jih ima v lasti 24. Če ameriška velezvezdnica pride do tja, bo brez vsakršnegakoli dvoma daleč najuspešnejša oseba v zgodovini teniške igre.

V devetem finalu Wimbledona, je Serena slavila sedmič. Nazadnje je v boju za naslov na sveti travi klonila leta 2008 proti sestri Venus, ki je bila letos polfinalistka. Turnir v vseangleškem klubu je postal njen največji, po šest naslov ima iz Melbourna in New Yorka, medtem, ko je bila v Parizu najboljša trikrat.

Serena Williams se veseli 22. naslova na turnirjih za Grand Slam in je sedaj ujela rekorderko Steffi Graf

Serena Williams se veseli 22. naslova na turnirjih za Grand Slam in je sedaj ujela rekorderko Steffi Graf

V 83 minutnem finalu se je Serena nemški teniški igralki A. Kerber maščevala za letošnji poraz v finalu OP Avstraije. Za tem je bila prekratka tudi v finalu Roland Garrosa, toda dominacijo je potrdila z današnjim uspehom. V dveh tednih oz. sedmih tekmah je oddala le en niz. 

Obe sta danes dobro igrali na svoj začetni udarec. Williamsova je edinio brejk žogo izničila pri 3-3 v 2. nizu in s tem ujela zalet za odločilni brejk v 8. igri. To je bila v tem delu tudi edina žogica za odvzem servisa in Američanka jo je tudi takoj vnovčila.

Vse zmage Serene Williams na Wimbledonu

Vse zmage Serene Williams na WimbledonuWimbledon
Kategorija: Grand Slam
Kraj: London, Velika Britanija
Datum: 27.06.2016 - 10.07.2016
Žreb: S-128, D-64 (moški žreb) / (ženski žreb)
Podlaga: Trava
Nagradni sklad: £ 28,100,000
http://www.wimbledon.com/index.html


Finale:

1-Serena Williams (U.S.) beat 4-Angelique Kerber (Germany) 7-5 6-3               

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete