Namesto sestrskega finala, na Wimbledonu ponovitev finala Melbourna

07.07.2016
LONDON, V.B. - 1. igralka sveta Serena Williams se je z lahkoto uvrstila v finale Wimbledona, starejši sestri Venus pa to ni uspelo. Boljša od Venus je bila Angelique Kerber.

Najboljša teniška igralka sveta in ena najboljših v zgodovini belega športa Serena Williams je porabila le 48 minut, da je v polfinalu s 6-2, 6-0 deklasirala Rusinjo Jeleno Vesnino. 

Z rutinsko zmago je prispela v 28. finale turnirjev za Grand Slam, vprašanje je le, ali bo Angelique Kerber uspelo še enkrat presenetiti Američanko in ji podaljšati lov na 22. lovoriko s turnirjev velike četverice. To je tudi rekordna znamka odprte dobe tenisa, ki si jo za zdaj še lasti Steffi Graf.

Po današnji suvereni polfinalni zmagi je vprašanje o tem, kako jo ustaviti, povsem na mestu.

''Danes sem bila zares osredotočena. Pred tem sva že imeli tesne obračune. Bila sem pripravljena,'' je razložila Serena. Samega dvoboja ni veliko komentirala, saj je bila slika jasna.

Sestrski finale z Venus je preprečila Angelique Kerber. Po 73 minutah je bila s 6-4, 6-4 boljša od starejše Wiliamsove in bo prvič v boju za naslov na sveti travi. Tako je teniške 'romantike' prikrajšala za sestrski obračun, morda tudi njuno mamo Oracine, ki je morala že štirikrat gledati hčerinski boj za naslov na Wimbledonu.

Kerberjeva pozna recept za zmago nad Sereno, konec januarja jo je presenetila v finalu OP Avstralije in prišla do prvenca na Grand Slamih

Ali lahko Angelique Kerber letos še drugič užene Sereno Williams v finalu turnirja za Grand Slam? Ženski boj za lovoriko v vseangleškem klubu je na sporedu v soboto ob 15. uri

Ali lahko Angelique Kerber letos še drugič užene Sereno Williams v finalu turnirja za Grand Slam? Ženski boj za lovoriko v vseangleškem klubu je na sporedu v soboto ob 15. uriWimbledon
Kategorija: Grand Slam
Kraj: London, Velika Britanija
Datum: 27.06.2016 - 10.07.2016
Žreb: S-128, D-64 (moški žreb) / (ženski žreb)
Podlaga: Trava
Nagradni sklad: £ 28,100,000
http://www.wimbledon.com/index.html


Polfinale:

4-Angelique Kerber (Germany) beat 8-Venus Williams (U.S.) 6-4 6-4
1-Serena Williams (U.S.) beat Elena Vesnina (Russia) 6-2 6-0         
                

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete