36-letni Isner že šestič zmagal v Atlanti

02.08.2021
ATLANTA, ZDA - Joh Isner je v Atlanti premagal vse in si priigral 16. turnirski naslov v karieri.

Na ATP 250 turnirju v Atlanti smo videli ameriški finale, v katerem je 36-letni John Isner vnovčil vse izkušnje in zadel 21 asov ter s 7-6(8), 7-5 premagal Brandona Nakašimo. S tem se mu je maščeval za poraz iu polfinala prejšnjega tedna v Los Cabosu. Isner je v Atlanti slavil že šestič.

Isner je šele četrti aktivni tenisač, ki je na enem turnirju zbral najmanj 6 naslovov, to imajo v osebni izkaznici le Federer, Nadal in Đokovič. 

''Ta turnir mi pomeni vse v karieri'', je najprej povedal visokorasli Isner. ''To kar mi je uspelo je res izjemno''.

John je imel že štiri zaključne žogice pri 5-4, a je nato Nakašima kasneje prišel do brejka in imel servis za 3. niz. No, večkratni zmagovalec Atlante je ohranil mirno kri in je po 1 uri in 56 minutah le uspel dvoboj spraviti pod streho in se veseliti novega naslova. Po 2019 in Newportu je spet dvignil pokal zmagovalca

Prejšnji teden je Nakašima, ki ima 19 let, premagal Isnerja v Los Cabosu, v finalu pa je nato klonil proti Norrie-ju. Sedaj ima dva finala in dva poraza, še vedno pa ima priložnost, da postane najmlajši Američan z zmago na ATP Touru po Andyu Roddicku, ki mu je to uspelo pred 19 leti. Roddick je sedaj že nekaj let 'upokojen'. 

Še zanimivost. Isner je šele tretji Američan, ki je v odprti dobi tenisa prišel do šestih naslovov na enem turnirju. Pred tem je to uspelo le Samprasu (Wimbledon) in Agassiju (Miami), za nameček je najstarejši ameriški tenisač z naslovom po Jimmyu Connorsu in letu 1989 (Tel Aviv).


Truist Atlanta Open
Kraj: Atlanta (ZDA)
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 26.07.2021 - 01.08.2021
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: 638,385 USD
https://www.atlantaopentennis.com/

Finale:

6-John Isner (U.S.) beat SE-Brandon Nakashima (U.S.) 7-6(8) 7-5

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete