38-letni Robredo pretrd oreh za Kavčiča

30.01.2021
ANTALYA, TURČIJA - Slovenski teniški igralec Blaž Kavčič je izgubil v 2. krogu challengerja v Antalyi.

Dve tekmi drugi dan zapored sta pustili posledice in 33-letni Blaž Kavčič (266. na ATP) je obstal v 2. krogu challengerja v Turčiji, ki se igra na pesku.

Kavčič je imel v 2. krogu za nasprotnika nekoč 5. igralca sveta, danes pa 226. na svetu, Španca Tommya Robreda. Po dveh težkih dbeh, ko je moral v četrtek odigrati dva kroga kvalifikacij, v petek pa še dva kroga glavnega dela, je dobro začel in slovitemu tekmecu odvzel 1. niz, nato pa je zmanjkalo moči. Robredo je po 2 urah in 4 minutah slavil s 4-6, 6.3, 6-1.

Kljub porazu je Ljubljančan prikazal solidno formo in se kljub utrujenosti dobro zoperstavil Robredu. Med seboj sta se pomerila prvič, Blaž pa je na tekmi izkoristil vseh pet priložnosti za brejk. Na drugi strani je imel Španec slabši izkoristek, toda zagotovil si je kar 20 žogic za odvzem servisa, uspešen je bil osemkrat.

Če potegnemo črto je v težkih razmerah zaradi igranja dveh tekem v dveh tekem slovenski teniški as potegnil veliko. Naj omenimo, da se je Robredo nato zlahka prebil do polfinala.


Club Megasaray Open
Kraj: Antalya (TUR)
Datum: 25.01.2021 - 31.01.2021
Kategorrija: ATP Challenger
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: $44,820

2. krog:

Tommy Robredo (Spain) beat Q-Blaz Kavcic (Slovenia) 4-6 6-3 6-1

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete