Odlični Kavčič pospravil še drugega Facunda za 2. krog Antalye

29.01.2021
ANTALYA, TURČIJA - Blaž Kavčič super vihti lopar na challengerju v letoviškem mestu Antalya.

Slovenski tenisač Blaž Kavčič je vroč na Challengerju z nagradnim skladom skoraj 45,000 uSD v Turčiji. Na rdečem pesku je vknjižil še tretjo zmago, po kvalifikacijah in dveh dobljenih obračunih, je dobil še 1. krog glavnega dela ter iz žreba vrgel 4. nosilca.

33-letni Ljubljančan, 266. igralec sveta, je v zadnjem krogu kvalifikacij premagal Argentinca Facunda Meno, v 1. krogu pa je izločil še njegovega rojaka in soimenjaka Facunda Bagnisa. Tri leta mlajšega tekmeca je porazil z rezultatom 6-3, 7-6(4).

Bagnis je kot 126. igralec sveta kotiral kot 4. nosilec, med seboj pa sta se merila četrtič, vedno na pesku. Sedaj je razmerje 3:1 v korist Slovenca, ki je bil danes močnejši v tekmi izkoristka brejk žogic. Blažu je šestkrat uspelo odvzeti servis nasprotniku, imel je 8 priložnosti in ni utrpel 'poškodbe' čeprav je petkrat oddal začetni udarec, Južnoameričan pa je bil pri tem stoodstoten (5/5). Mentalno moč je pokazal pa v podaljšani igri drugega niza, ko je zaustavil vse nalete Bagnisa in se veselil po 2 urah in 10 minutah.

Upajmo, da Kavčiča ni preveč utrudilo, saj ga danes na osrednjem terenu čaka še dvoboj 2. kroga in to proti nekoč 5 tenisaču sveta, znanemu Špancu Tommyu Robredu. Ja, 38-letni Robredo še ni vrgel puške v koruzo in še naprej udriha po žogici, ne glede na to, da je ta trenutek 226. na svetovni teniški lestvici, še vedno pa je pred Črnučanom. Zanimivo, a nasproti mreže si bosta stala prvič v karieri. Robredo, ki igra enoročni bekend, je bil najvišje na lestvici (beri zgoraj) petnajst let nazaj.


Club Megasaray Open
Kraj: Antalya (TUR)
Datum: 25.01.2021 - 31.01.2021
Kategorrija: ATP Challenger
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: $44,820

1. krog:

Blaz Kavcic (Slovenia) beat  4-Facundo Bagnis (Argentina) 6-3 7-6(4)

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete