Aleksander Zverev do olimpijskega zlata v Tokiu

01.08.2021
TOKIO, JAPONSKA - Nemec Aleksander Zverev je do olimpijskega zlata oddal le en niz.

Vse bolje in bolje je igral Aleksander Zverev na olimpijskem turnirju v Tokiu in na koncu okrog vratu obesil zlato medaljo. V finalu je z dominantno predstavo nadigral Rusa Karena Hačanova s 6-3, 6-1, potreboval je vsega 79 minut.

Polfinale je bil praktično finale, Nemec se je srečal s prvim favoritom Novakom Đokovičem in mu ugasnil sanje o zlatu in morebitnem 'Golden Slamu'. Zanimivo, da je Srb gladko dobil uvodni niz, vodil v drugem delu 3-2 z brejkom, nato pa tako popustil, da je ostal brez odličja, ni mi uspelo tudi v boju za bron, nato pa je predal še dvoboj mešanih dvojic. Razočaran je zapiustil prizorišče v Tokiu, tako kot leta 202 v Londonu in 2016 v Riu. Zverev je svojo zmago iz polfinala v finalu le še potrdil in zasluženo stal na najvišji stopnički. ''Olimpijske igre so največji turnir, ki ga lahko osvojiš v katerem koli športu. Ne morem verjeti, da sem osvojil zlato olimpijsko kolajno.''

4. nosilec je bil premočan za Hačanova v finalu, razred boljši, žogico je udarjal z veliko močjo v polje nasprotnika, ki ni imel nobenih možnosti. Postal je prvi Nemec z zlato medaljo na olimpijskem turnirju v tenisu.

Le en niz je izgubil Saša v Tokiu, tistega prvega z Đokovičem, letos pa je že slavil na turnirjih v Madridu in Acapulcu. V karieri še ni osvojil turnirja za grand slam, a po vsej verjetnosti bo uspel do konca kariere osvojiti tudi to, je še zelo mlad, ima 24 let.

Zverevu je to največji uspeh v karieri. V zaključku je odigral fenomenalno, izločil Đokoviča in briljiral v finalu. #NextGen generacija počasi osvaja tudi večje turnirje in preti veliki trojici. ki jih počasi načenja zob časa. Sicer počasi, a mladi kvalitetni tenisači prihajao do vse večjih komadov naslovov. Finale Tokia, masters naslovi Zvereva, pa OP ZDA Thiema in zaključni masters Medvedjeva in Cicipasa, vse več naslovov gre tej generaciji na katere se počasi premika fokus. V zadnjih dveh letih je vse več lovorik na njihovem kontu, vse več zmag nad veliko trojko, tenis ostaja visoko kvaliteten. 

Bronasto odličje je osvojil Pablo Carreno Busta, premagal je Đokoviča, dvojice pa so bile povsem v domeni Hrvatov. V finalu sta Pavič in Mektič premagala rojaka Čiliča in Dodiga.


Olimpijske igre
Kraj: Tokio (JAP)
Datum: 25.07.2021 - 31.07.2021
Kategorija: Olimpijski turnir
Podlaga: Trda

Finale:

4-Alexander Zverev (Germany) beat 12-Karen Khachanov (Russia) 6-3 6-1

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete