Izjemna Benčičeva Švici priigrala zlato odličje v Tokiu

01.08.2021
TOKIO, JAPONSKA - Švicarka Belinda Benčič je pred leti veljala za tisto, ki bo krojila sam vrh. Ni bila ravno uspešna, a zlato odličje v Tokiu je vsekakor njen življenski uspeh v tem trenutku.

Šest let nazaj je takrat 18-letna Belinda Benčič v polfinalu Toronta senzacionalno izločila Sereno Williams in nato osvojila naslov. Videti je bilo, da imamo novo zvezdnico, zasedala je že 14. mesto na WTA lestvici. 

S sobotnim finalom na olimpijskem turnirju v Tokiu je Belinda prišla do največjega uspeha po nastniških letih. Kakšen obliž potem, ko je bila leta 2017 na operaciji zapestja, po kateri je manjkala na turneji več kot pet mesecev, na lestvici pa je padla celo na 318. mesto. In danes, pri 24-letih je postavila rezultat kareire - zlata olimpijska medalja.

V 2 urah in 30 minutah je dobila olimpijski finale s Čehinjo Marketo Vondroušovo, rezultat 7-5, 2-6, 6-3.

Po zaključni žogi, pri kateri je Vondoušova poslala bekend v avt, se je Benčičeva 'zrušila' na osnovni črti, jasno ji je bilo, da je olimpijska prvakinja. Njeno telo se je treslo od sreče, po obrazu so ji lile solze sreče. Postala je deveta olimpijska zmagovalka v odprti dobi tenisa, po  Stefanie Graf, Jennifer Capriati, Lindsay Davenport, Justine Henin, Venus in Sereni Williams, Jeleni Dementjeva in Monica Puig. Tako Dementjeva kot Puig sta izpostavili, da je zlata olimpijska medalja največ kar lahko dobiš v tenisu, saj je turnir le enkrat na štiri leta, verjetno je za Švicarko tudi to vrh kariere, kljub temu, če ji uspe dobiti tudi kakšen slam.

Belinda je bila po zmagi skoraj brez besed. ''Ja, ...veste,..no,...igrala sem kot bi bil to moj zadnji dvoboj v karieri. Veste,...ta turnir...''. ''Za mene to ni samo turnir, to so prek... olimpijske igre''.

Seveda je bila Benčičeva vsa iz sebe. Poleg zlatega odličja jo je čakal še finale dvojic, tam pa je osvojila še srebrno odličje. Nor teden švicarske teniška igralka, ki si ga bo zapomnila do konca svojega življenja. 

Brez dvoma je bila s srebrom zadovoljna tudi Marketa Vondroušova, kot v transu pa je za bron 'trgala' tudi novopečena žena Gaela Monfilsla, Ukrajinka Elina Svitolina. Številne zaključne žogice ja na koncu le spravila v zmago in padla po tleh kot pokošena. Ja, na olimpijadi se igra tudi za 3. mesto in to je še kako vredno.

Turnir dvojic sta dobili Čehinji Barbora Krejčikova in Katerina Siniakova. Predvsem Krejčikova ima izjemno pomlad in poletje. Nekaj naslovov, med drugim tudi zmaga na OP Francije, sedaj pa še olimpijsko zlato, spoštovanja vredno.


Olimpijske igre
Kraj: Tokio (JAP)
Datum: 25.07.2021 - 31.07.2021
Kategorija: Olimpijski turnir
Podlaga: Trda

Finale:

9-Belinda Bencic (Switzerland) beat Marketa Vondrousova (Czech Republic) 7-5 2-6 6-3

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete