Zverev na domačem turnirju v Kölnu do prve trofeje v letošnji sezoni

19.10.2020
KÖLN, NEMČIJA - Aleksander Zverev je dobil domači ATP turnir serije 250 v Kölnu.

Peto zaporedno sezono si je Nemec Aleksander Zverev priigral vsaj en naslov na ATP turneji. V nedeljo je prišel do prvega letos, ko je v Kölnu s 6-3, 6-3 nadigral mladega Felixa Augerja-Aliassima.

Nemec in Kanadčan, 1. in 3. nosilec, sta se prvič dobila v finalu, a verjetno nikakor ne zadnjič, v medsebojnih tekmah pa je sedaj 3:0 za nekoliko starejšega Zvereva, ki z današnjim nasprotnikom še ni oddal niza.

''Felix, si odličen igralec. Vem, da ti v tem trenutku to ne pomeni kaj dosti, a sem prepričan, da ne boš osvojil samo enega turnirja, temveč boš večkratni zmagovalec v karieri'', je potrdil talent Kanadčana Saša. Zakaj? Ker je Felix izgubil vseh šest odigranih final. V Kölnu je poskusil priti do prvenca kot peti v letošnji sezoni. 

Zverev je bil dominanten v tem tednu, tretjič je dobil turnir na domačih tleh. Izgubil je le en niz, v finalu pa končal nalogo v 1 uri in 20 minutah. Sedaj ima v osebni teniški izkaznici 12 turnirskih zmag, v zadnjem času pa je na trdi podlagi dobil 11 dvobojev od 12, izgubil je le v finalu OP ZDA. Je tudi prvi Nemec, ki je letos zmagal na turnirjih serije ATP. 

V Kölnu bo naslednji teden še en turnir, oba pa sta seveda prijavljena. Zverev je 1. nosilec, Auger-Aliassime pa tokrat peti.


bett1HULKS Indoors
Kraj: Köln (NEM)
Datum: 12.10.2020 - 18.10.2020
Kategorija: ATP 250
Podlaga: Trda (dvorana)
Nagradni sklad: €325,610
https://www.bett1hulks.de/

Finale:

1-Alexander Zverev (Germany) beat 3-Felix Auger Aliassime (Canada) 6-3 6-3

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete