Poezija Federerja, v finalu Halleja deklasiral Alexandra Zvereva

25.06.2017
HALLE, NEMČIJA - Peti teniški igralec sveta Roger Federer je v finalu travnatega ATP turnirja v Halleju dobesedno zmlel #NextGen tenisača Alexandra Zvereva. Za Švicarja je to že deveti naslov na nemškem turnirju.

Lanskoletni finalist Halleja Alexander Zverev ni imel nobenih možnosti, da bi letos nadgradil ta rezultat. V finalu Gerry Weber Opna se je pač srečal s travnatim kraljem Rogerjem Federerjem. 35-letni maestro iz Basla je Nemca počistil s 6-1, 6-3 in prihaja na Wimbledon kot velik favorit.

18-kratni zmagovalec grand slamov, ki je izpustil peščeno sezono po zmagah na OP Avstralije, Indian Wellsu in Miamiju ter se pripravil na sezono trave, je prikazal poezijo na najhirejši podlagi in v celem tednu sploh ni oddal niza. 

Federer je prejšnji teden sicer izgubil v uvodnem krogu Stuttgarta, kar pa ni pomembno. Danes je bil agresiven vse od začetka in že v 1. igri vzel servis mlademu Nemcu. V samo 24 minutah je imel v žepu uvodni niz finala. Zverev, ki je lani premagal Federerja v polfinalu Halleja, je imel svojo minutno priložnost na začetku 2. niza, toda razigrani Švicar je brejk žogico v kali zatrl. Bil je za razred boljši od Zvereva in si zasluženo dvignil nad glavo rekordno, deveto lovoriko Halleja. 


Gerry Weber Open
Kategorija: ATP 500
Kraj: Halle, Nemčija
Datum: 19.06.2017 - 25.06.2017
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: Trava
Nagradni sklad: 1,836,660 €
https://www.gerryweber-open.de/


Finale:

1-Roger Federer (Switzerland) beat 4-Alexander Zverev (Germany) 6-1 6-3 

 

pripravil: L.S.

foto: Zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete