Alex de Minaur po predaji Bublika zaradi poškodbe do naslova v Antalyi

13.01.2021
ANTALYA, TURČIJA - Avstralec Ale de Minaur je zmagovalec ATP turnirja serije 250 v turški Antalyi.

Alex de Minaur je osvojil četrto lovoriko v karieri. Kot 4 nosilec je v finalu Antalye dvignil pokal, a je bil razlog za hitro veselje tudi poškodba desnega gležnja Alexandra Bublika, ki je zaradi tega predal v 1. nizu po zaostanku 0-2.

Le sedem mnit je trajal finale v turški Antalyi, saj Bublik ni bil sposoben nadaljevati. Če je polfinale še speljal ob zvinu, v finalu tega ni več zmogel.

''Včeraj sem si zvil gleženj in ob tabletah dokončal dvoboj, dobil sem največjo tekmo kariere. Imel sem srečo, danes pa sem poskušal vse da bi nadaljeval. Včeraj sem bil tudi tri ure na fizioterapiji, da bi le uspel igrati finale, a žal. Tretjič sem bil v finalu in še nimam naslova'', je bil razočaran 23-letni Kazahstanec, sicer 49. na ATP lestvici.

''Vedel sem, da sem dal vse od sebe pred začetkom sezone, počutim se odlično za tekmovanja. Pripravljen sem in zadovoljen sem z nivojem igre. Sedaj potujem v Avstralijo, veselim se tekem pred domačim občinstvom. Upam, da bom imel dobro poletje )v Avstraliji je sedaj poletje)'', je po zmagi sporočil 21-letni 'kenguru', 23. igralec sveta.

De Minaur je leta 2019 dobil tri turnirje na trdi podlagi (Sydney, Atlanta, Žuhaj), po oktobru lani in Antwerpnu pa je bil spet v finalu. 


Antalya Open
Kraj: Antalya (TUR)
Datum: 07.01.2021 - 13.01.2021
Kategorija: ATP 250
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: €300,000
https://en.antalyaopen.com/

Finale:

4-Alex de Minaur (Australia) beat Alexander Bublik (Kazakhstan) 2-0 retired

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete