Ugo Humbert dobil finale mladeničev v Antwerpnu!

25.10.2020
To je bil 5. najmlajši finale na letošnji teniški ATP turneji!

ANTWERPEN, BELGIJA  - 22-letni Francoz Ugo Humbert (38. na ATP) se dobro znajde na ATP 250 turnirju v Antwerpnu. Danes je v finalu premagal 21-letnega Avstrala Alexa de Minaurja (29. na ATP) s 6-1, 7-6(4) v nizih in ima sedaj 'score' 8:1 v nastopih na tem turnirju. To je bil njun prvi medsebojni dvoboj!

Ugo je prikazal impresivno igro v uri in 37 minutah trajajočega dvoboja. Z močnimi servisi in "forehand" udarci je kot vihar osvojil 1. niz in oddal le eno igro. Alex je v 2. nizu prišel "k sebi" izničil edino brejk priložnost Francoza in potrebna je bila podaljšana igra. Slednji je tam izkoristil prvo "match" žogico in ob vzkliku veselja padel na kolena!

Le 24 ur pred tem je bil Ugo v polfinlu soočen s 4 "match" žogicami proti Britancu Danielu Evansu, a se je rešil in na koncu osvojil turnir. To je njegov 2 ATP naslov v karieri, Avstralec je ostal pri 3 lovorikah!

Ugo: "Včasih se v tenisu dogajajo nore stvari. Lepo je bilo včeraj zmagati proti Evansu, ko sem rešil 4 "match" žogice, ne vem kaj se je zgodilo danes. Igrala sva dober dvoboj na visokem nivoju. Mislim, da sem dobro odigral ključne točke. V podaljšani igri sem igral točko za točko povsem osredotočeno in na koncu mi je uspelo. Ponosen sem nase"!

Alex: "Za menoj je pomemben teden. Znova mi je uspelo igrati na nivoju kot sem si ga želel in prišel še v 1 finale. Vesel sem da sem tu. To je velik korak naprej v pravo smer"!

Naš Aljaž Bedene je kljub dobri igri izpadel v 1. krogu proti Kanadčanu Milošu Raoniču!


European Open
Kraj: Antwerpen (BEL)
Datum: 19.10.2020 - 25.10.2020
Kategorija: ATP 250
Podlaga: Trda (dvorana)
Nagradni sklad: €472.590
https://europeanopen.be/

Finale:

Ugo Humbert (France) beat 8-Alex de Minuar (Australia)  6-1 7-6(4)

 

foto. Facebook

pripravil: Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete