Aljaž Bedene odlično začel kvalifikacije na OP Avstralije!

11.01.2012
Trenutno 3. najboljši teniški igralec v Sloveniji Aljaž Bedene, je suvereno opravil s prvo oviro v kvalifikacijah za glavni del grand slam turnirja v Melbournu!

Aljaž Bedene 163. igralec ATP lestvice se je v 1. krogu kvalifikacij na grand slam turnirju v Melbournu pomeril s 30 letnim Čehom Janom Mertlom, ki je trenutno 212. igralec sveta in tako kot Slovenec še nikoli  ni zaigral v glavnem delu največjih 4 turnirjev. Aljaž je svoje delo opravil odlično in v 56 minutah premagal Čeha z rezultatom 6:2,6:2 v nizih!

Bedene je bil boljši v vseh elementih teniške igre. Dosegel je več asov(4/0), napravil manj dvojnih in nevsiljenih napak(1/5), dosegel več zmagovitih točk(4/0). Boljši je bil pri izkoristku obeh servisov in pri vračanju servisa nasprotnika.  Čehu je dopustil le 1 priložnost za brejk, sam pa je bil 100%, saj je izkoristil vse 4!

Njegov naslednji nasprotnik bo zmagovalec dvoboja med Slovakom Lukasom Lackom in Čehom Jaroslavom Pospišilom. Trenutno vodi Slovak s 6:0, 4:3! Lukas Lacko je na koncu zmagal s 6:0,6:3 in se bo v 2. krogu pomeril z našim Aljažem. 24 letni Lacko je trenutno na 118. mestu ATP lestvice, februarja 2010, je že bil 60. igralec sveta. Na OP Avstralije je nastopil 4 x in se leta 2010 uvrstil v 2. krog!

Danes bi moral na igrišče stopiti tudi naš drugi predstavnik v kvalifikacijah Grega Žemlja, a je bil njegov dvoboj zaradi dežja prestavljen na jutri.

Svojo nasprotnico v kvalifikacijah je dobila tudi naša 2. najboljša teniška igralka Petra Rampre, ki se bo v 1. krogu pomerila s 15. nosilko, 18 letno Francozinjo Caroline Garcijo. Petra je trenutno 179., Caroline pa 134. igralka sveta, kar je najvišje v njeni karieri!

 

foto : images.google

pripravil : Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete