Odlično: Aljaž Bedene z novim preobratom do naslova v Todiju!

07.07.2014
TODI, ITALIJA - Trenutno 3. najboljši slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je na ATP Challengerju v Todiju še enkrat več dokazal, da je mojster preobratov!

24-letni Aljaž Bedene (140. na ATP) je tako kot na nekaterih prejšnjih dvobojih uprizoril pravi preobrat v finalu Todija. Znova je "vstal od mrtvih" in na koncu zasluženo dvignil zmagovalni pokal. V finalu je v 3 nizih premagal 22-letnega Madžara Martona Fucsovicsa (189.) z 2:6, 7:6(4), 6:4. Dvoboj je trajal 2 uri in 38 minut"!

1. niz ni ponudil kvalitetnega tenisa. Bolje se je znašel Madžar, ki je izkoristil 2 od 3 priložnosti za brejk, Slovenec pa ni izkoristil svojih dveh. V 2. nizu sta oba dvignila nivo igre predvsem pri servisu. Videli smo le 1 priložnost za brejk s strani Martona, ki ni bila realizirana. V podaljšani igri je Aljaž uveljavil izkušnje. V odločilnem 3. nizu je Bedene prišel do brejka takoj na začetku in prednost z nekaj težavami na svoj servis, obdržal do konca.

24-letni Aljaž Bedene je letos osvojil prvo lovoriko. Po obilo težavah z zapestjem bo že 8. naslov s turnirjev serije Challenger lepa popotnica za nadaljevanje leta

24-letni Aljaž Bedene je letos osvojil prvo lovoriko. Po obilo težavah z zapestjem bo že 8. naslov s turnirjev serije Challenger lepa popotnica za nadaljevanje leta

Aljaž Bedene je tako osvojil že svoj 8 turnir serije ATP Challenger, od Slovencev je najboljši Blaž Kavčič, ki jih je dobil 11. Zmaga mu je prinesla 80 ATP točk in 5.035 evrov denarne nagrade. ČESTITKE!!!

 

distal & itr group Tennis Cup
Kraj: Todi (Italija)
Datum: 28.06.2014 - 06.07.2014
Kategorija: ATP Challenger
Podlaga: Rdeči pesek
Nagradni sklad: 35.000 evrov + H
http://www.internazionaliumbria.com/


Finale:

5-Aljaz Bedene (Slovenia) beat Marton Fucsovics (Hungary) 2-6 7-6(4) 6-4

 

pripravil: L.S.

foto:  facebook

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete