Bedenetu uspel izjemen preobrat za finale Challengerja v Todiju!

05.07.2014
TODI, ITALIJA - Več kot 3 ure se je Aljaž Bedene boril s 1. nosilcem v polfinalu ATP Futuresa in uspel. Jutri bo iskal 8. naslov na Challengerjih!

Aljaž Bedene je v finalu ATP  Challengerja v Todiju. Kot  5. nosilec je v polfinalu izboril bitko s prvopostavljenim Andreasom Haiderjem-Maurerjem ter  bo v nedeljo lovil 8. turnirsko zmago na Challengerjih.

Ni se predal 24-letni Ljubljančan v zelo izenačenem obračunu. Kar nekajkrat je bil v  zaostanku,  tudi v 3.nizu za brejk, a na koncu se je veselil  velike zmage s 6-7(5),  6-3  in  7-5, ki ga pelje v finale, v boj po novo lovoriko. Bravo!

Le  Blaž kavčič ima od  Slovencev več naslovov na Challengerjih, a Benki je tudi več kot 2 leti mlajši. Turnir z nagradnim skladom 35,000 USD v Todiju je začel rezervirano, saj je v prvih dveh krogih komaj rešil kožo proti nižjeuvrščenim nasprotnikom, v četrtfinalu deklairal Avstrijca  Fischerja,  danes pa po srditi bitki v  prvem medsebojnem  obračunu ugnal še 1. nosilca, 27-letnega  Avstrijca, trenutno 95.igralca sveta.

Haider-Maurer je v uvodnem nizu prvi prišel do brejka, a ga je  Aljaž  ujel, v podaljšani igri pa je odločila ena sama točka, tako kot cel niz. V drugem delu je po nekaj izmenjavah brejkov  na koncu potegnil slovenski teniški as in izenačil, v odločilnem pa je  Avstrijec z odvzemom servisa prišel v prednost že 3-0. Borbeni Bedene se ni predal. ''Zagrizel je v pesek'', uspel izničiti tekmečevo prednost, na koncu pa ga je tudi dokončno strl še pred morebitnim tajbrejkom. Po statistiki sodeč, je Aljaž odločilne točke pridobil pri izkoristku 2. servisa.

V finalu bo Bedene kot 140. na ATP lestvici papirnati favorit, saj mu druga polfinalista na računalniški lestvici gledata v  hrbet. Seveda bo treba  vse skupaj potrditi na terenu in  48 osvojenih točk spremeniti v 80, 2,975 evrov pa v 5,035  evrov, kolikor jih dobi  zmagovalec.

 

distal & itr group Tennis Cup
Kraj: Todi (Italija)
Datum: 28.06.2014 - 06.07.2014
Kategorija: ATP Challenger
Podlaga: Rdeči pesek
Nagradni sklad: 35.000 evrov + H
http://www.internazionaliumbria.com/


Polfinale:

5-Aljaz Bedene (Slovenia) beat 1-Andreas Haider Maurer (Austria) 6-7(5) 6-3 7-5

 

pripravil: L.S.

foto:  facebook

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete