Bedene ujel ritem in se prebil v polfinale Todija!

04.07.2014
TODI, ITALIJA - Aljaž Bedene (140. na ATP) je hodil po robu v prvih dveh krogih ATP Challengerja v Italiji, četrtfinale pa rešil zlahka in bo jutri poskušal priti v finale.

24-letni Aljaž  Bedene, ki je včeraj za časnik Ekipa pojasnil svoje razloge, zakaj hoče igrati za Britance, je najmanj v polfinalu Challengerja v Todiju,  ki ima nagradni  sklad 35,000 USD.

Tretji najbolj uspešen slovenski tenisač v zgodovini, je  bil v prvih dveh krogih  peščenega turnirja na robu izpada, četrtfinalni obračun z Avstrijcem Martinom Fischerjem (174. na ATP) pa je  dobil rutinirano po 70 minutah s 6-3, 6-3.

Pred današnjim dnem, je 27-letni Avstrijec dobil edini medsebojni obračun pred dvema letoma na Challengerju  v  Franciji,  tokrat pa je Bedene poravnal račune.  Ljubljančan je  izjemno  serviral,  zadel kar 12 asov, tekmec pa je bil  brez  možnosti, da si  priigra brejk  priložnost. En odvzem servisa v prvem delu, in dva v drugem, več kot  dovolj, ob le osmih izgubljenih točkah na začetni udarec, za uvrstitev med štiri in najmanj  29  novih točk  in 1,760  evrov.  

Aljaž, sicer 5.  nosilec Todija, bo jutri igral s še enim 27-letnim Avstrijcem, a ta je prvopostavljen. Z Andreasom Haidejem-Maurerjem (97.  na ATP) se še nista  pomerila. Ob takšnem serviranju in predstavi, ki jo je Benki pokazal danes, se seveda lahko veseli tudi finala in naskoka na 8. naslov s turnirjev serije  Challenger,  prvega  v letošnji sezoni.

 

distal & itr group Tennis Cup
Kraj: Todi (Italija)
Datum: 28.06.2014 - 06.07.2014
Kategorija: ATP Challenger
Podlaga: Rdeči pesek
Nagradni sklad: 35.000 evrov + H
http://www.internazionaliumbria.com/


Četrtfinale:

5-Aljaz Bedene (Slovenia) beat Martin Fischer (Austria) 6-3 6-3

 

pripravil: L.S.

foto:  facebook

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete