Američan Jack Sock osvojil Houston in prišel do prvenca na ATP turneji!

13.04.2015
Jack Sock je osvojil prvi turnir serije ATP v karieri! Jack: "Počutim se neverjetno. Najraje igram na peščeni podlagi, vse se mi zdi nekako neresnično. Še bolje je, ker lahko vse skupaj podoživljam z družino in prijatelji"!

HOUSTON, ZDA - 22-letni ameriški tenisač Jack Sock je v vseameriškem finalu premagal rojaka Sama Querreyja v 2 tesnih nizih s 7-6(9), 7-6(2) in se veselil kariernega uspeha. Dež je motil finalni obračun, prekinitev je trajala več kot 2 uri.

Prvi niz se je nekako po pričakovanjih odločil v podaljšani igri, kjer je Sock rešil 3 žogice za niz nasprotnika in povedel z 1:0 v nizih. V 2. nizu sta si Američana izmenjala brejk in vse se je ponovno odločalo v podaljšani igri. Tokrat je "Redneck" iz Nebraske diktiral tempo in po 1 uri in 45 minutah igre prišel do prvenca na ATP turneji. Postal je šesti Američan, ki je osvojil zmagovalni pokal v Houstonu!

Sam: "Jack je trd nasprotnik. Ima zelo močan "forehand" udarec in v takšnih pogojih ga je težko premagati. Po dolgem času sem igral finale ATP turnirja zato sem zadovoljen"!

Prvič se je v Houstonu zgodilo, da je moral zmagovalec na poti do trofeje premagati štiri nosilce zapored!

Jack: " Mislim, da sem dobro tekmoval in dobro serviral ves teden. Proti takšnim nasprotnikom na težki podlagi sem le nekajkrat izgubil servis in to ni bilo lahko. Trdo sem garal, da sem se uspešno vrnil po poškodbi na začetku leta. Moj brat je imel veliko težje izkušnje kot jaz (Lemierre’s Syndrome) in zato mi služi kot navdih. Lepo je, ker si lahko deliva trenutke sreče"!

Sock je postal sedmi igralec rojen v 90-ih letih prejšnjega stoletja, ki je osvojil ATP turnir. Pred njim so to dosegli naslednji tenisači: Miloš Raonič, Grigor Dimitrov, David Goffin, Bernard Tomic, Federico Delbonis in Jiri Vesely.

 

Fayez Sarofim & Co. U.S. Men's Clay Court Championship
Kategorija: ATP 250
Kraj: Houston, ZDA
Datum: 06.04.2015-12.04.2015
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: pesek
Nagradni sklad: $ 488,225
www.mensclaycourt.com/


Finale:

Jack Sock (U.S.) beat 8-Sam Querrey (U.S.) 7-6(9) 7-6(2)


 

foto: images.google

pripravil: Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete