V Nottinghamu je do prvenca na ATP turneji prišel Denis Istomin

27.06.2015
NOTTINGHAM, V.B. - Uzbekistanec Denis Istomin je prvič v karieri slavil na ATP turnirju. V finalu travnatega turnirja v Nottinghamu je po dveh tajbrejkih premagal Američana Sama Querreya.

Denis Istomin iz Ukrajine je preživel vse izmenjave in udarce v finalu z Američanom Samom Querreyem in prvič v karieri dvignil zmagovalni pokal.

28-letni Istomin je v finalu zmagal z rezultatom 7-6(1), 7-6(6) in je peti tenisač v tej sezoni, ki je prvič dvignil lovoriko. Pridružil se je Veselyu (Auckland), Estrelli-Burgosu (Quito), Socku (Houston) in Thiemu (Ženeva).

V uvodnem nizu ni bilo brejkov, podaljšano igro pa je ujel Uzbekistanec, trenutno 92. tenisač sveta. V 2. nizu je nato Denis vodil že 5-2, a Querrey se ni predal brez boja. Dvakrat mu je vzel servis, ko je Uzbekistanec hotel zaključiti (5-2 in 5-4), preden pa je izsilil tajbrejk je ubranil tudi zaključno žogico. Podaljšana igra je bila dramatična, Američan je dobil prvih pet točk od sedmih, nato pa je na sceno spet stopil Istomin in dobil zadnjih sedem od osmih. Po 1 uri in 42 minutah je izkorstil tretjo zaključno točko.

Iz Nottinghama Istomin odhaja z 250 točkami in skoraj 80,000 evri, polno samozavesti, prav tako je prvi letos, ki je do lovorike prišel potem, ko se je soočil z 'match pointom' tekmeca. To se mu je zgodilo v četrtfinalu.

Poraženi Querrey ima sedaj v finalih razmerje 7-7, ni pa mu uspelo slaviti na travi kot prvemu Američanu po letu 2012, ko je v Eastbournu zmagal Andy Roddick, John Isner pa nekaj tednov kasneje v Newportu.

 

Aegon Open Nottingham
Kraj: Nottingham (V.B.)
Datum: 21.06.2015 - 27.06.2015
Kategorija: ATP World Tour 250
Podlaga: Trava
Nagradni sklad: €589,160
http://www.lta.org.uk/major-events/aegon-open-nottingham/


Finale:

Denis Istomin (Uzbekistan) beat 12-Sam Querrey (U.S.) 7-6(1) 7-6(6)           

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete