Anabel Medina-Garrigues ustavila zmagovalni niz Hercogove v finalu Palerma!

17.07.2011
PALERMO, ITALIJA - Najboljši slovenski teniški igralki Poloni Hercog ni uspel 'veliki met', osvojitev dveh WTA turnirjev v enem tednu. V finalu 220,000 USD vrednega dogodka v Palermu, je po 9. zaporednih zmagah morala priznati premoč španski tekmici Anabel-Medini Garrigues.

Štajerka je na Sicilijo pripotovala po prvencu na turnirjih serije WTA v Bastadu (Švedska), tudi tu pa je prikazala odlčne predstave in se je prebila vse do današnjega velikega finala. Včeraj je v polfinalu deklasirala 1. nosilko Flavio Pennetto, no, danes je bila Španka Anabel Medina Garrigues motivirana kot že dolgo ne. 28-letnica iz Valencie, ki se v glavnem mestu avtonomne regije Sicilije počuti kot doma (turnir v Palermu je osvojila že petič) je vseskozi diktirala močan tempo iz osnovne črte in Polono prisilila, da je bolj hitela kot sicer, s tem pa so se pojavile tudi napake. 20-letna Hercogova je sicer poskušala na vse načine razbiti igro Španke, a ji žal ni uspelo. Anabel Medina Garrigues je slavila s 6-3, 6-2.

Več komentarjev na finalni dvoboj

Kljub porazu v finalu si Polona zasluži vse čestitke za prikazano v Palermu in uspešno končuje letošnjo sezono na pesku.

Polona je igrala v tretjem kariernem finalu turnirjev serije WTA (1-2), Medina-Garrigues pa je z današnjo zmago dobila že 11. turnir v karieri in drugega letos po Estorilu. Kar 10. lovorik je Španka osvojila na peščenih turnirjih in je trenutno na prvem mestu po številu med aktivnimi tenisačicami, za njo pa se nahaja Venus Williams z devetimi.

 

Polona Hercog se je ob podelitvi priznanj zahvalila v tekoči italijanščini

Polona Hercog se je ob podelitvi priznanj zahvalila v tekoči italijanščini

Anabel je tako tudi uspešno dokončala španski dan, saj je popoldne v Bad Gasteinu slavila že njena rojakinja Maria Jose Martinez Sanchez.

Da se finale za Hercogovo ne bo končal najbolje, se je dalo slututi že po prvih dveh igrah na njen servis, saj je obe izgubila. Španka je prevladovala iz osnovne črte in diktirala ofenziven tenis, za nameček pa je še 'pobrala' vse dobre žoge Hercogove. V 9. igri ji je uspel še 3. brejk v nizu. Prvi niz je dobila s 6-3, v drugem pa nadaljevala tam kjer je končala. Hiter odvzem servisa jo je popeljal v voddstvo 2-0, najboljši slovenski tenisačici pa ga je sicer uspelo takoj izničiti, a kaj, ko je že v naslednji igri Španka nadoknadila izgubljeno. Proti tako odlični tekmici, kot je bila danes trenutno 39. igralka sveta Medina-Garrigues, se pač ni dalo narediti preobrata. Polona se je še naprej borila iz točke v točko, toda več kot dve igri v drugem nizu ji ni uspelo dobiti. Dvoboj se je končal po 1 uri in 20 minutah.

Iz Palerma se je Polona vrača z novimi 200 točkami in še eno bogato izkušnjo, v žep pa je pospravila tudi ček v višini 19,000 ameriških dolarjev.

 

XXIV SNAI Open - Internazionali Femminili di Tennis di Palermo 2011

Palermo, ITA
Julij 12 - 18, 2010
Nagradni sklad: $220000
Podlaga: Pesek
Tip: WTAFinale:

(5) Anabel Medina Garrigues (ESP) d Polona Hercog (SLO) 63 62

 

pripravil: L.S.

foto:

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete