Andrej Rubljov z zmago v Adelaidu potrdil kandidaturo za visoko uvrstitev na OP Avstralije

18.01.2020
ADELAIDE, AVSTRALIJA - Mladi ruski tenisač Andrej Rubljov je še pred OP Avstralije osvojil dva turnirja serije ATP.

22-letni Andrej Rubljov, 18. igralec sveta in 3. nosilec Adelaida, je zlahka osvojil turnir. V finalu je s 6-3, 6-0 deklasiral presenečenje turnirja Lloyda Harrisa iz Južne Africe, ki je začel v kvalifikacijah.

Potem, ko je sezono Rubljkjov odprl s slavjem v Dohi, je ta teden dvignil pokal še v Adelaidu in je resen kandidat, da v Melbournu zmeša štrene najboljšim. Še več, Rus je prvi v zadnjih šestnajtih letih, ki mu je uspelo dobiti dva zaporedna turnirja na otvoritvi sezone.

V samo 56 minutah je Rubljov dobil finale inavguralnega turnirja v mestu Adelaide, nepremagan pa je zadnjih 12 dvobojev, letos ima 8-0. Zadnji, ki je dobil dva zaporedna turnirja pred Melbournom je bil Dominik Hrbaty leta 2004, takrat je osvojil Adelaide in Auckland.

''Nisem razmišljal o statističnih podatkih, a občutek je fantastičen. Res sem vesel, še naprej bom delal in upam tudi napredoval'', je povedal Moskovčan.

22-letni Harris, 91. na ATP lestvici, ni imel nobenih možnosti v finalu. Prvi brejk je Rubljovu uspel v šesti igri, od takrat naprej pa je le še letel do naslova. Na računu ima sedaj štiri turnirske zmage. Prvič je slavil leta 2017 v Umagu, pa lani v Moskvi ter letos v omenjenih mestih Doha in Adelaide. Na drugi strani je Lloyd Harris odigral prvi finale turnirjev serije ATP v karieri.


Adelaide International
Kraj: Adelaide (Avstralija)
Datum: 11.01.2020 - 18.01.2020
Kategorija: ATP 250
Nagradni sklad: $610.010
Podlaga: Trda
https://adelaideinternational.com.au/

Finale:

3-Andrey Rublev (Russia) beat Q-Lloyd Harris (South Africa) 6-3 6-0

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete