Andy Murray izzval Sereno Williams na dvoboj!

28.06.2013
Najboljši britanski teniški igralec Andy Murray je pozval št. 1 ženskega tenisa Sereno Williams na dvoboj spolov!

LONDON, V.B. - Serena Williams je sicer sprejela izziv, a le pod pogojem, če bo imel dvoboj revijalni pomen. Škot je prišel na to idejo, ko mu je nek ljubitelj tenisa preko Twitterja sporočil, da bi ga Serena verjetno premagala v medsebojnem obračunu. Andy je v svoji kolumni, ki jo piše za medijsko hišo BBC, predlagal morebitni dvoboj z Američanko!

"Še nikoli nisem igral proti Sereni, ki je očitno neverjetna igralka. Mislim, da bi si ljudje z zanimanjem ogledali dvoboj med moškim in žensko. V preteklosti se je to že zgodilo, ko sta igrala Jimmy Connors in Martina Navratilova. Kaj, če bi se pomerila v Las Vegasu." je izzval Ameičanko Andy Murray!

Serena Williams je bila rahlo presenečena nad ponudbo Škota in je v šali dejala : "Resnično? On bi rad igral proti meni, ali je prepričan? To bi bilo zabavno, dvomim, da bi osvojila kakšno točko, a bi se vseeno zabavala. Morala bi igrati pod mojimi pogoji"!

Serena Williams, ki je večkrat osvajala grand slam turnirje na vseh podlagah, bi za dvoboj izbrala peščeno podlago.

"Dvorana, trava, izbrala bom travo v dvorani, najbolje bo peščena podlaga, ki njemu najmanj ustreza. On ljubi travo tako kot jaz, a pesek bo najboljša izbira zame," je zaključila Serena Williams.

Eden najbolj znanih dvobojev med moškim in žensko se je zgodil 20. septembra leta 1973 med Bobbyjem Riggssom, ki se je pri 55 letih vrnil na sceno in legendarno Američanko Billie Jean King v Houstonu. Riggs je trdil, da ženske nimajo možnosti in da lahko tudi pri 55 letih premaga najboljše na svetu. Kingova je prvi izziv odklonila, zato je maja istega leta najprej branila žensko čast slavna Margaret Court (takrat je bila stara 30 let), ki je izgubila v 2 nizih s 6-2, 6-1! Billie Jean je nato ob lepih finačnih pogojih sprejela izziv, ki je bil medijsko odlično pokrit in v igri na 3 dobljene nize ženskam priborila zmago s 6-4, 6-3, 6-3. Vse skupaj je bil bolj šov, saj je bil glavni cilj borba za žensko enakopravnost!

Video:

Leta 1992 sta se pomerila tudi Martina Navratilova in Jimmy Connors, ki je zmagal v 2 nizih s 7-5, 6-2. Letos je v svoji knjigi razkril, da je takrat stavil milijon $, da ne bo izgubil več kot 7 iger, na koncu je šlo za las... .

Serena Williams že ima eno "grenko" izkušnjo v bitki spolov, saj sta se leta 1998 s sestro Venus pomerili z Nemcem Karstenom Braaschem, ki je bil takrat 203. igralec sveta, star 30 let in ljubitelj piva ter cigaret. Sestri sta bili takrat stari 17 in 16 let ter trdili, da lahko premagata vsakega moškega, ki je uvrščen nad 200. mesto na ATP lestvici. Braasch je na prizorišču OP Avstralije najprej ugnal Sereno s 6-1 in nato še Venus s 6-2 s prirejenimi pravili. Po dvoboju je dejal, da ni možnosti, da bi kakšna ženska premagala igralce, ki so uvrščeni do 500 mesta in še slabše. Sam naj bi igral kot kakšen 600. igralec na svetu ter vihtel lopar tako, da je bilo sploh zabavno... .

foto : images.google

pripravil : Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete