Angelique Kerber s slavjem dokončala sanjski teden v Linzu!

13.10.2013
LINZ, AVSTRIJA - V petek je Nemka Angelique Kerber kot zadnja prišla na zaključni turnir osmerice, ki bo v Carigradu, danes je v Linzu dobila tudi finale proti Ani Ivanovič.

Nemka Angelique Kerber je zmagovalka WTA turnirja v Linzu, ki se je igral za denarno pogačo v vrednosti 235,000 USD. V velikem finalu je v zanimivem dvoboju premagala Srbkinjo Ano Ivanovič s 6-4, 7-6(6)

Srbska teniška lepotica je v Linzu slavila dvakrat, tudi tokrat pa ni bila daleč od uspeha. Imela je svoje priložnosti, ki pa jih v ključnih trenutkih ni izkoristila. Kerberjeva je ostala trdna vse do konca in dvignila tretjo lovoriko v karieri, po lanskem pariškem Indoorsu in Kopenhagnu.  Ja,  prav vse tri prihajajo  iz dvoranskih  turnirjev.

Junakinji letošnjega WTA turnirja v Linzu - Angelique Kerber in Ana Ivanovič

Junakinji letošnjega WTA turnirja v Linzu - Angelique Kerber in Ana Ivanovič

V 1. nizu je  Nemka povedla 4-1, pa jo je Ana ujela, vse  to pa Srbkinji ni pomagalo, saj je že v naslednji izmenjavi spet klonila na servisni igri. Tudi v drugem delu se je borbeno vrnila po zaostanku 3-5, pri 4-5 celo ubranila 3 žogice za zmago nasprotnici, nato imela 'set' žogico pri 6-5 ter še dve v tajbrejku. Ja, tekma vzponov in padcev je na koncu pripadla Nemki. ''Igrala sem točko za točko, nisem mislila na zaključne žogice, ki sem jih zapravila. V pomembnih  trenutkih sem ostala zbrana, igrala agresivno, kar je prevesilo tehtnico na mojo stran. Res sem vesela prvega letošnjega naslova prav tu, kjer sem si zagotovila tudi nastop v Carigradu'', je povedala Kerberjeva.

Ana bo v ponedeljek skočila za 2 mesti na WTA lestvici (14.), verjetno pa bo za nekdanjo 1. igralko sveta to slaba uteha po zapravljeni priložnosti, za prvi naslov po letu 2011 (Bali). 

 

Generali Ladies Linz
Datum: 07.10.2013 - 13.10.2013
Kategorija: WTA International
Nagradni sklad: $235,000
Podlaga: Trda (Dvorana)
http://www.generali-ladies.at/ 


Polfinale:

1-Angelique Kerber (Germany) beat 3-Ana Ivanovic (Serbia) 6-4 7-6(6)     

 

pripravil: L.S.

foto:  generali-ladies.at 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete