Serena enostavno nima konkurence. 24. zaporedna zmaga ji po letu 2002 spet prinaša rimski naslov!

19.05.2013
RIM, ITALIJA - Američanka Serena Williams skrbi, da v ženskem tenisu praktično nima konkurence. 1. igralka sveta je novo bleščečo predstavo prikazala v finalu WTA premier turnirja v Rimu in ponižala Viktorijo Azarenko.

Tretjepostavljena Belorusinja Viktorija Azarenka se lahko pohvali le, da ji je uspelo v finalu 2,4 milijona USD vrednega WTA turnirja v večnem mestu vzeti tri  igre v enem nizu proti nepremagljivi Sereni Williams. Američanka je  v tem  tednu demonstrirala premoč nad tekmicami. Ne,  da ni oddala niza, nasprotnicam je vsega skupaj prepustila le 14 iger, v finalu 4, ko je aktualno zmagovalko OP Avstralije deklasirala s 6-1, 6-3.

Serena je zabeležila 24. zaporedno zmago ter podira karierne rekorde. Niz nepremaganosti traja vse od turnirja v Dohi (februar), kje je izgubila  v finalu z današnjo tekmico. Maščevanje je bilo danes zelo sladko. Od lanskega začetka peščene sezone ima Serena na tej podlagi razmerje 33-1, edini poraz prihaja iz  Roland Garrosa, kjer je sploh prvič izgubila v uvodnem krogu grand slamov v svoji karieri. Da bo Serena pri teh letih tako dominantna na peščeni podlagi je res nekaj izjemnega. 

41 winnerjev ob 19 napakah Serene je podatek, ki mora vsebovati tudi zmago in jo tudi je. Ameriška tenisačica je bila z  eno besedo 'premočna' za Azarenko v finalu Rima ter zabeležila 51. karierni naslov. Malo je bilo danes kruha za Viktorijo, morda le  v 2. nizu, ko je pri zaostanku 2-4 izničila brejk in pri 3-4 imela 40:15 na svojem servisu, pa se je vse skupaj izjalovilo. Serena je s šeneim odvzemom servisa prišla na servis za zmago, le tega pa še enkrat odigrala fantastično, brez izgubljene točke.

Serena Williams je ponovno dokazala, da je daleč pred vsemi teniškimi igralkami sveta

Serena Williams je ponovno dokazala, da je daleč pred vsemi teniškimi igralkami sveta

Na Roland Garros Serena prihaja kot največja favoritinja. Na pesku je letos odigrala 16 dvobojev, niti enega ni izgubila. Med aktivnimi teniškimi igralkami je na tretjem mestu po številu lovorik na pesku, kar priša o njeni nadmoči. 

Na drugi strani je Belorusinja verjetno lahko ponosna na dosežen rezultat na Foru Italicu. Po dvomesečni odsotnosti se je vrnila na WTA turnirju v Madridu, že na drugem pa prišla do finala. No, Serena je pač Serena.

 

Internazionali BNL d'Italia
Kategorija: WTA Premier
Datum: 12.05.2013 - 19.05.2013
Žreb: S-56 D-24
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: $ 2,369,000
http://www.internazionalibnlditalia.com/


Finale:

1-Serena Williams (U.S.) beat 3-Victoria Azarenka (Belarus) 6-1 6-3

Polfinale:

3-Victoria Azarenka (Belarus) beat 7-Sara Errani (Italy) 6-0 7-5
1-Serena Williams (U.S.) beat Simona Halep (Romania) 6-3 6-0     

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com

 

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete