Sereni in Venus 3. zlato v parih, Azarenka in Mirny do zlata v mešanih parih!

07.08.2012
V finalu ženskih parov na teniškem turnirju na OI v Londonu, sta Američanki Serena in Venus Williams premagali Čehinji Andrejo Hlavačkovo in Lucie Hradecko s 6:4,6:4, v mešanih parih pa sta Max Mirny in Victoria Azarenka premagala britansko navezo Andy Murray in Laura Robson z 2:6,6:3,10:8!

OI, LONDON, V.B. - V finalu ženskih dvojic na OI smo gledali ponovitev dvoboja med Američankama in Čehinjama v finalu Wimbledona letos. Tudi tokrat sta zmagali sestri Williams. Sestri sta tako postali prvi teniški igralki v zgodovini, ki sta osvojilu 4 zlate olimpijske medalje(vsaka). 3 x sta skupaj zmagali v parih(2000,08,12) , Venus je zmagala med posameznicami v Sydneyu leta 2000 in Serena letos v Londonu!

Sestri nista bili nosilki, do finala pa sta osvojili kar 34 servisnih iger od 36 in izločili 3 nosilne pare. V finalu sta samozavestno opravili z nasprotnicami. Skupaj sta osvojili tudi 13 grand slam turnirjev v dvojicah z razmerjem zmag in porazov v finalih 13/0!

 

 

"Noro! Vedno jo kopiram. Pozabila sem, da je njej uspelo v Sydneyu in meni tukaj. Sva v isti ekipi dvojic in sedaj sva še enaki med posameznicami, to je super," je dejala mlajša Serena.

Venus je osvojila zadnjo točko v dvoboju z "backhand" volejem pri mreži, potem ko sta Čehinji rešili 2 zaključni žogici :

"Vsi so to pričakovali, imava toliko medalj, a občutek, ko to narediš v resnici, je neverjeten. Počutim se izredno kot članica letošnje teniške ekipe," je rekla Venus.

Bronasto medaljo sta osvojili Rusinji Marija Kirilenko in Nadia Petrova, ki sta s 4:6,6:4,6:1 premagali Američanki Liezel Huber in Liso Raymond!

Britanec Andy Murray je bil zelo blizu izenačitvi dosežka Serene Williams(2 zlati medalaji), a je na koncu moral skupaj s partnerico rojakinjo Lauro Robson priznati premoč Maksu Mirnyju in Victoriji Azarenki iz Belorusije.

Lisa Raymond in Mike Bryan sta Američanom prinesla bronasto medaljo. V borbi za 3. mesto sta premagala nemško navezo Sabine Lisicki/Christopher Kas s 6:3,4:6,10:4!

Andy in Laura sta pred tem le 2 x igrala skupaj na ekshibiciji, v Londonu pa sta nastopila s povabilom olimpijskega odbora!

Naveza Azarenka/Mirny je bila postavljena za 1. nosilca. Victoria je št. 1 med posameznicami, Maks pa je št. 1 v dvojicah. Britanska naveza se je vseeno odlično upirala in izgubila šele v šampijonski podaljšani igri z 10:8. Andy je pred tem rešil 2 zaključni žogici. Laura Robson je pri 18 letih postala 3. najmlajša ženska dobitnica medalje v zgodovini olimpijskega tenisa!

foto : images.google

pripravil : Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete