Azarenka zaradi skrbniške bitke ne bo pomagala Belorusiji

02.11.2017
LOS ANGELES, KALIFORNIJA - Nekdanja prva igralka sveta zaradi boja za skrbništvo nad 10-mesečnim sinom ne bo mogla pomagati izbrani vrsti Belorusije.

V finalu letošnjega pokala Fed se bosta od 11. do 12 nobembra v beloruskem Minsku merili reprezentannci ZDA in Belorusije. Domača reprezentanca je sploh prvič v zgodovini nastopila v svetovni skupini ekipnega tekmovanja in na poti do finala kljub odsotnosti prve zvezdnice Viktorije Azarenke šokirala reprezentanci Nizozemske in Švice.

Belorusija tudi v finalu ne bo mogla računati na dvakratno zmagovalko turnirjev za Grand Slam, je potrdil kapetan Eduard Dubrov. "Viktorija ne more igrati zaradi razlogov, ki jih vsi dobro poznamo. To je velika škoda, vendar ne moremo ničesar spremeniti," je povedal kapetan.

Razlog za odsotnost

Azarenka je z nekdanjim partnerjem Billyjem McKeaguejem decembra lani povila prvega otroka. Šest mesecev kasneje se je vrnila na WTA Tour in zaigrala na Majorki ter se udeležila turnirja na sveti travi All England Cluba. Od takrat se ni več pojavila na WTA turnirju, razlogi pa so osebne narave.

Kmalu po Wimbledonu se je razšla z očetom njenega otroka in med njima se je vnela skrbniška bitka. Otrok v času postopka ne sme zapustiti zvezne države Kalifornija, zato je Azarenka kariero postavila na stranski tir in ostala ob sinu. Če bi želela igrati na turnirjih po širnem svetu, bi morala Lea pustiti očetu, česar pa, kot je povedala že pred OP ZDA, ni pripravljena storiti.

Okrnjene tudi Američanke

Belorusija bo v finalu stavila na Aryno Sabalenko, 78. igralko sveta, Aliaksandro Sasnovich (87.), Vero Lapko (128.) in specialistko za igro dvojic Lidziyo Morozovo, ki bo za reprezentanco igrala prvič po letu 2013. V ameriškem taboru bosta manjkali sestri Serena in Venus Williams, bodo pa zaigrale Sloane Stephens (13.), CoCo Wandeweghe (12.), Shelby Rogers (59.) in Alison Riske (70.).


pripravil: Ž. J.

foto: Zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete