Barthelova blestela v finalu Pariza!

03.02.2013
PARIZ, FRANCIJA - Nemka Mona Barthel je letošnja zmagovalka močnega WTA turnirja serije Premier v Parizu. V finalu je odigrala odlično 'partijo' in z winnerji z vseh strani pospravila s 1. nosilko Saro Errani.

Mona Barthel je osvojila največji teniški turnir v karieri. Do danes je dvakrat igrala finale Hobarta (enkrat zmagala), tokrat pa je prišla do finala skoraj 700,000 USD vrednega dvoranskega dogodka v Parizu in tam tudi zmagala s 7-5, 7-6(4).

Nepostavljena Nemka je do današnjega finala izločila postavljeni Vincijevo in Bartolijevo, največji test pa je imela v finalu, ko se je soočila s 1. nosilko Saro Errani. Italijanka se kot ponavadi ni predala in je v obeh nizih izničila zaostanek, v prvem 3-5 in v drugem 2-5, toda na koncu je le morala kloniti proti Barthelovi, ki je zadela 53 winnerjev.

Videli smo nasprotujoči si igri. Barthelova je bila agresivna in ob 53 winnerjih naredila 50 napak, Erranijeva pa je bila bolj sigurna ter je napravila le 18 napak, a število winnejev je bilo občutno manjše (16).

''Imela sem niz prednosti ter 5-2, vendar sem vedela, da se Sara ne bo predala. Nekoliko sem bila nervozna, navsezadnje je bil to moj največji finale do sedaj. Bila je težka tekma, na koncu se je končalo srečno za mene. Vseskozi sem si govorila 'imaš igro, še vedno lahko zmagaš po dveh nizih, samo ne popusti' '', je povedala presrečna zmagovalka, ki še sama pred začetkom ni verjela, da lahko osvoji turnir. ''Ko sem prišla sem, nisem verjela v naslov. Šla sem v vsak dvoboj posebej, kar naenkrat pa sem bila v finalu'', je dejala 45. tenisačica sveta, ki ima sedaj v zbirki 2 turnirska naslova, njena današnja nasprotnica pa 6 (6-5).

Tudi za Erranijevo, ki je pred leti osvojila srca Slovencev z zmago na portoroškem turnirju, je bil to največji finale WTA turnirjev toda...Italijanka ima na svojem račun še nekaj, kar Nemka nima. Lani je bila udeleženka finala grand slam turnirja na pesku - Roland Garrosa. Pariz je vsekakor njeno srečno mestu, ne glede na poraza v finalih.

''Mona je bila danes neustavljiva. Igrala sem zelo dobro, toda danes je ni bilo mogoče premagati,'' je pohvalila tekmico Erranijeva, ki je izgubljeni finale nekoliko pozabila po zmagi v dvojicah z rojakinjo Vincijevo.

 

Open GDF SUEZ
Datum: 28. januar - 03. februar 2013
Kategorija: WTA Premier
Nagradni sklad: $690,000
Podlaga: Trda (dvorana)
http://www.opengdfsuez.com/


Finale:

Mona Barthel (GER) d (1) Sara Errani (ITA) 75 76(4)

 

pripravil: L.S.

foto: opengdfsuez.com
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete