Pariz: Sara Errani v drugem največjem finalu kariere proti Barthelovi!

02.02.2013
PARIZ, FRANCIJA - V velikem finalu pariškega dvoranskega turnirja serije WTA Premier se bosta udarili 1. nosilka Sara Errani in Mona Barthel.

Italijanka Sara Errani se je uvrstila v finale močnega WTA turnirja v Parizu. V polfinalu je vodila 5-0, potem pa ji je Kiki Bertens predala. Erranijeva je prišla do drugega največjega finala kariere in to v istem mestu, le da gre za nekoliko drugačen tip turnirja. Se spomnite, mala Italijanka je že igrala finale v Parizu, toda na peščenem grand slamu Roland Garrosu.

Sara je prvič 1. nosilka Premier turnirja, v polfinalu pa je imela za tekmico srečno poraženko kvalifikacij Kiki Bertens, toda slednja je po 24 minutah morala predati dvoboj zaradi poškodbe. ''Za mano je čuden teden'', je povedala Erranijeva, ki je zaradi predaje preskočial že 2. krog. ''Vedela sem, da je Kiki nekoliko poškodovana zato sem si rekla, bodi osredotočena na vsako točko vse od začetka''.

Mona Berthel še nikoli ni bila v finalu tako močnega turnirja, kot se ta teden igra v Parizu

Mona Berthel še nikoli ni bila v finalu tako močnega turnirja, kot se ta teden igra v Parizu

Erranijeva ima v finalih razmerje 6-4, poveča pa ga lahko, če bo v nedeljo premagala Nemko Mono Barthel, ki je danes ugnala mlado domačinko Kristino Mladenovič. Odlična serverka je dobila zadnjih 13 točk na svojem začetnem udarcu. ''Danes sem pričakovala težek dvoboj, saj je Kristina pred tem izločila nosilke ter je prikazala zelo dobro igro. Moram priznati, da mi je šlo danes odlično ter sem zelo zadovoljna'', pravi Barthelova, ki se je lani v Hobartu okitila s prvo lovoriko v karieri. Jutrišnji finale bo za njo največji in tretji po dveh v Hobartu (letos je končala kot finalistka).

 

Open GDF SUEZ
Datum: 28. januar - 03. februar 2013
Kategorija: WTA Premier
Nagradni sklad: $690,000
Podlaga: Trda (dvorana)
http://www.opengdfsuez.com/


Polfinale:

[1] Sara Errani (ITA) d Kiki Bertens (NED) | 5 - 0 |
Mona Barthel (GER) d Kristina Mladenovic (FRA) | 6 - 1 | 6 - 4 |

 

pripravil: L.S.

foto: opengdfsuez.com

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete