Bedene zapravil zaključno žogo proti favoriziranemu Querreyu v Queensu!

11.06.2013
LONDON, VB - Zelo dobro je igral 23-letni Ljubljančan Aljaž Bedene na ATP250 turnirju v Queensu. Po veliki zmagi nad 6. nosilcem Samom Querreyem ni veliko manjkalo, da bi odšel v 3. krog ali osmino finala. Imel je zaključno žogo na nasprotnikov servis, ki jo je Američan izničil z asom, na koncu pa dobil tajbrejk v 3. nizu.

Po lepi zmagi v uvodnem krogu tradicionalnega ATP turnirja v Queensu, je Aljaž Bedene v drugem imel v žepu skalp 6. nosilca Sama Quereya, lankoletnega polfinalista in zmagovalca Queensa 2010, pa se na koncu po težkem boju, treh prekinitvah zaradi dežja, ni izšlo. Querrey je slavil s 7-6(11), 5-7 in 7-6(5).

Nasprotnik iz Las Vegasa je zelo dober igralec na travnatih površinah, saj ga odlikuje odličen servis, ki je na tej podlagi ena glavnih prvin, prav s tem pa se je danes v zaključku tudi rešil, ko je pri 5-6 (prednost Bedene) v 3. nizu ubranil zaključno točko.

Aljaž je na koncu 2. niza tudi grdo padel ob zdrsu na travnati podlagi, a jo je na srečo odnesel brez poškodbe

Aljaž je na koncu 2. niza tudi grdo padel ob zdrsu na travnati podlagi, a jo je na srečo odnesel brez poškodbe

Benki je štartal odlično. Prvi je prišel do brejka, ki v Queensu pomeni 'dvojno', vendar se je izkušenejšemu 19. igralcu sveta uspelo izviti in izenačiti, vse do podaljšane igre pa sta nato oba držala vajeti začenega  udarca varno v svojih rokah. Tajbrejk je bil negotov kar 24 točk, ko je Američan izkoristil šele 5. žogico za niz in se je lahko veselil vodstva. V drugem delu je dež prekinil tekmo za kakšno uro, po vrnitvi na terene pa je Bedene v 12. igri kljub padcu dobil odločilno točko na servis nasprotnika ter osvojil niz. Drseči tereni v Londonu so še toliko bolj nevarni ob slabem vremenu, ko vsake toliko časa iz oblakov pade nekaj dežja. No, na srečo se je vse dobro izteklo za slovenskega teniškega asa, ki je v 3. nizu pri 1-1 še enkrat moral v slačilnico. Prekinitve ga niso vrgle iz tira. Izjemno je pariral favoriziranemu tekmecu, na koncu še izboljšal odstotek dobljenih točk na servisu in se dokopal (po še eni kratki prekinitvi) do zaključne žoge pri 6-5 (A:40). Osmina finala je bila na dosegu roke, ameriški velikan pa je vse skupaj izničil z asom in tekmo speljal v še en tajbrejk. 5-2 je bila na semaforju za Querreya, ko se je Ljubljančan še enkrat vrnil, izenačil a zadnji dve točki sta vseeno pripadli enemu od favoritov za zaključne boje. Aljaž je zadnjo točko preveč podaljšal in je zletela čez zadnjo črto.

5 ur in pol je s prekinitvami trajala tekma na osrednjem terenu Queens Cluba, čiste igre 2 uri in 28 minut. Sam Querrey je zadel kar 26 asov (Bedene 11), imel je samo 1 priložnost za brejk, ki jo je izkoristil, pa vseeno zmagal, ne glede na to, da je imel Aljaž 2 izkoriščeni od 6. Ja, to je pač tenis.

Bedene je prikazal všečno travnato igro in gre lahko optimistilčno nasproti svojemu prvemu Wimbledonu v karieri (glavni del). Z uvrstitvijo v 2. krog je osvojil 10 ATP točk in zaslužil 5.910 $!

 

AEGON Championships
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 10.06.2013 - 16.06.2013
Žreb: S-56 D-24
Podlaga: Trava
Nagradni sklad: € 683,665
http://www.lta.org.uk/fans-major-events/LTA-summer-grass-court-events/AEGON-Championships/ 


2. krog:

6-Sam Querrey (U.S.) beat Aljaz Bedene (Slovenia) 7-6(11) 5-7 7-6(5)

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete