Benčičeva ubranila tri zaključne žoge za slavje v Abu Dabiju

12.02.2023
ABU DABI, Z.A.E. - Švicarka Belinda Benčič se je soočila s tremi zaključnimi točkami tekmice, a je vse izničila in na koncu dvignila pokal na WTA 500 turnirju v Abu Dabiju.

Belinda Benčič je zmagala na WTA 500 turnirju Mubadala Abu Dhabi Open. V finalu je po preobratu in treh ubranjenih zaključnih žogicah premagala Ljudmilo Samsonovo iz Rusije. 

2. nosilka je uspela izničiti tri zaključne žoge v drugem nizu, ko je igrala tajbrejk. Na koncu je bil potem rezultat 1-6, 7-6(8), 6-4.

''To je bil zares tesen obračun, vesela sem, da sem ga uspela ubrniti v svoj prid'', je povedala Švicarka, sedaj lastnica osmih turnirskih zmag na WTA turneji. Finale je trajal 2 uri in 48 minut.  Za Benčičevo je to druga zmaga v letošnji sezoni, dve ima v tem letu še zmagovalka OP Avstralije Arina Sabalenka. 

Da je Belinda dobila turnir v Abu Dabiju je morala premagati v finalu Samsonovo, s katero je pred tem izgubila vse tri medsebojne dvoboje. Leta 2021 je Rusinja premagala Benčičevo v Berlinu, ko se je dokopala do prvenca. Lani je potem v žep pospravila še dve zmagi proti Švicarki, ki pa se ni ustrašila še enega izziva, še posebej po gladko izgubljenem uvodnem nizu. Ja, Švicarka je Samsonovi prekinila tudi odličen niz v finalih, saj je pred tem dobila vsa štiri odigrana. 


Mubadala Abu Dhabi Open
Kraj: Abu Dabi (Z.A.E.)
Datum: 06.02.2023 - 12.02.2023
Kategorija: WTA 500
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: 780,637 USD
https://www.mubadalaabudhabiopen.com/

Finale:

2-Belinda Bencic (Switzerland) beat Ljudmila Samsonova (Russia) 1-6 7-6(8) 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete