Finale Bangkoka: Tomaš Berdych-Miloš Raonič!

28.09.2013
Na Tajskem se bosta v finalu Bangkoka pomerila prvi in tretji nosilec. Oba igralca sta za preboj v polfinale potrebovala tri nize.

Berdych se je v napetem polfinalnem obračunu proti Francozu Gillesu Simonu po izgubljenem prvem nizu znašel v precej zahtevnem položaju, v nadaljevanju pa se je Čeh vendarle zbral, tako da je v naslednjih dveh nizih vendarle strl odpor v zadnjem času odličnega Francoza. V skoraj tri ure trajajočem dvoboju je Čeh zadel 20 asov, za končno slavje s 6-7(5), 6-2 in 7-5. 

Berdych je tako zaključil niz porazov proti Simonu, saj je pred današnjim dvobojom izgubil kar tri zaporedne tekme. Čeh se je z zmago tretjič letos uvrstil v finale ATP turnirja, a je v obeh finalih letos izgubil, tako da bo v Bangkoku lovil svoj prvi ATP turnir letos. Čeh ostaja edini član elitne deseterice, ki letos še ni osvojil nobenega turnirja. 

Tudi drugi polfinale med Milošom Raoničem in Richardom Gasquetom, je bil izjemno napet. Gasquet si je z brejkom v šesti igri prvega niza priigral odločilno prednost za osvojitev prvega niza. A Kandski bombarder je v naslednjih dveh nizih dvignil nivo svojega začetnega udarca, servisi so ponovno presegali hitrosti nad 230 km/h, tako da je Gasquet v drugih dveh nizih le s težavo prihajal do točk na začetni udarec Kandačana.

Raonič je ravno v odločilnem trenutko odigral najbolje, v 12. igri drugega niza je brez izgubljene točke odvzel servis Gasquetu, v tretjem nizu pa je Raonič z istim receptom še enkrat razorožil Francoza. V odločilni igri je hitro povedel s 40-0, izkoristil pa je drugo žogico za zmago. 

___________________________________________________________________________________

 

Thailand Open
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 23.09.2013 - 29.09.2013
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 567,530
http://www.thailandopen.org/2013/index.php


Polfinale:

3-Milos Raonic (Canada) beat 2-Richard Gasquet (France) 3-6 7-5 6-4
1-Tomas Berdych (Czech Republic) beat 4-Gilles Simon (France) 6-7(5) 6-2 7-5         

______________________________________________________________________________________

pripravil: Izidor Kolar

foto: atpworldtour.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete