Francoz Gilles Simon do tristote zmage na ATP turnirjih!

26.09.2013
Francoz si je v Bangkoku s tristoto zmago v karieri zagotovil nastop v četrtfinalu, kjer ga čaka Nizozemec Igor Sijsling. Simon je v Bangkok prišel z odlično popotnico, saj je slavil v Metzu, potem ko je v finalu ugnal rojaka Joja-Wilfrieda Tsongaja.

28-letni Francoz ima na Bangkok lepe spomine, tukaj je že uspel slaviti leta 2009, ko je v finalu ugnal Srba Viktorja Troickega, lani pa je Simon zaigral v velikem finalu, a je moral premoč priznati rojaku Richardu Gasquetu. Tudi Gasquet je odlično otvoril svoje nastope na Tajskem, potem ko je bil v prvem krogu prost, je v drugem krogu brez težav opravil s Slovakom Lukasom Lackom s 6-3 in 6-2. V naslednjem krogu Gasqueja, ki lovi zaključni turnir najboljše osmerice, čaka Rus Mihail Južni.

Južni je v drugem krogu brez težav opravil s Uzbekistancom Denisom Istominom s 6-3 in 6-3. Južni na Tajskem lovi svoj drugi ATP naslov v sezoni, letos je že slavil na pesku v Gstaadu, ko je v finalu ugnal Nizozemca Robina Haaseja.

V konkurenci prav tako ostaja tretji nosilec turnirja na Tajskem Miloš Raonič. Kanadčan je v napetem dvoboju drugega kroga v tretjem nizu vendarle uspel streti odpor žilavega Avstralca Marinka Matoševiča. Raonič je na koncu slavil s 7-6(3), 4-6 in 6-4, v naslednjem krogu ga čaka Španec Feliciano Lopez. Tudi Raonič se bo moral izjemno potruditi, če želi uloviti zadnji vlak, ki ga pelje na zaključni turnir najboljše osmerice, ki bo potekal v Londonu. 

___________________________________________________________________________________

Thailand Open
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 23.09.2013 - 29.09.2013
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 567,530
http://www.thailandopen.org/2013/index.php


2.krog:

2-Richard Gasquet (France) beat Lukas Lacko (Slovakia) 6-3 6-2
3-Milos Raonic (Canada) beat Marinko Matosevic (Australia) 7-6(3) 4-6 6-4
5-Mikhail Youzhny (Russia) beat Denis Istomin (Uzbekistan) 6-3 6-3
Lu Yen-Hsun (Taiwan) beat 8-Lukas Rosol (Czech Republic) 6-3 6-2
4-Gilles Simon (France) beat Bernard Tomic (Australia) 6-4 7-5           

______________________________________________________________________________________

pripravil: Izidor Kolar

foto: atpworldtour.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete