V dvoboju dveh bombarderjev daljši konec potegnil Raonič!

29.09.2013
Miloš Raonič je zmagovalec turnirja v Bangkoku. V finalu je s 7-6(4) in 6-3 ugnal Čeha Tomaša Berdycha!

Miloš Raonič si je pot do zmage tlakoval z dobljeno podaljšano igro prvega niza, kjer je zadoščal samo en mini brejk na začetku podaljšane igre, da si je Kanadčan zagotovil zmago v prvem nizu. Igralca sta skozi celoten niz servirala odlično, saj si nobeden od igralcev ni uspel pripraviti niti ene priložnosti za brejk.

V drugem nizu si je izvrstni Kanadčan že v drugi igri priigral prvo priložnost za brejk na tekmi, Raonič je ponujeno priložnost izkoristil in povedel s 2-0. Poti za Čeha nazaj v dvoboj ni bilo več, Kandačan je ponovno bombardiral s svojimi servisi, Čehu je v celotnem drugem nizu dopustil le 2 točki, tako da se Berdych niti enkrat ni približal priložnosti, da bi nadoknadil brejk zaostanka. 

Raonič je z zmago osvojil svoj drugi ATP turnir v sezoni, po tem ko je slavil na začetku leta v San Joseju, kjer je v finalu ugnal Nemca Tommya Hassa. Za zmago je Kanadčan dobil 102,450 ameriških dolarjev in 250 ATP točk, tako da še zmeraj ostaja v odprtem boju za zaključni turnir najboljše osmerice. saj bo precej zmanjšal zaostanek za osmo uvrščenim Švicarjem Stanislasom Wawrinko, ki je medtem izpadel v polfinalu Kuala Lumpurja (polfinale je Švicarju prineslo 90 ATP točk). 

Finalist Tomaš Berdych ostaja brez ATP lovorike v letošnji sezoni. Čeh je v Bangkoku zaigral že v tretjem letošnjem finalu, že tretjič pa je igrišče zapustil sklonjene glave. Čeh bo za finale na Tajskem dobil 150 ATP točk in 54,000$. 

___________________________________________________________________________________

 

Thailand Open
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 23.09.2013 - 29.09.2013
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 567,530
http://www.thailandopen.org/2013/index.php


Finale:

3-Milos Raonic (Canada) beat 1-Tomas Berdych (Czech Republic) 7-6(4) 6-3        

______________________________________________________________________________________

pripravil: Izidor Kolar

foto: atpworldtour.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete