Blaž Kavčič brez težav čez 1. krog kvalifikacij Zagreba!

29.01.2011
ZAGREB, HRVAŠKA - Najboljši slovenski tenisač Blaž Kavčič je v prvem kvalifikacijskem krogu ATP turnirja v Zagrebu premagal Bosanca Džumhurja.

23-letni Blaž Kavčič je kot 98. igralec sveta na ATP turnirju v zagrebški dvorani Dom Sportova 1. nosilec kvalifikacij. V uvodnem krogu je po le 50 minutah igre izločil igralca iz Bosne in Hercegovine Damirja Džumhurja s 6-0, 6-4.

Ljubljančan, ki je letošnjo sezono začel fenomenalno ter je igral v četrtfinalu ATP turnirja v Čenaju nato pa na OP Avstralije v 2. krogu glavnega dela po maratonu izgubil s favoriziranim Južnijem, se mora v Zagrebu prebiti skozi kvalifikacije.

450,000 evrov vreden turnir PBZ Zagreb Indoors je začel z gladko zmago proti neznanemu 18-letnemu Damirju Džumhurju, trenutno 1,006 igralcu na teniški lestvici ATP. V prvem nizu je Blaž nasprotnku zavezal t.i. kravato. Trije odvzemi servisa so bili več kot dovolj za vodstvo v nizih. V drugem se je Džumhur nekoliko sprostil in pripel do štirih iger, enkrat pa mu je uspel celo brejk. No, Blaža ni mogel pretirano ogroziti.

Kaljut bo v ponedeljek na ATP lestvici prišel do zgodovinske uvrstitve za slovenski tenis

Kaljut bo v ponedeljek na ATP lestvici prišel do zgodovinske uvrstitve za slovenski tenis

Kavčič bo v drugem krogu igral s še enim predstavnikom BIH-a Tomislavom Brkićem, ki je danes ugnal Hrvata Anteja Bilića. 20-letni Brkić je 781. tenisač sveta in jutri Blažu ne bi smel povzročati večjih težav za vstop v zadnji krog kvalifikacij. Nasprotnika sta enkrat med seboj že igrala. Leta 2007 je bil na futures turnirju v Mostarju gladko boljši Ljubljančan, saj mu je le v prvem nizu prepustil eno igro (6-1, 6-0).

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete