Blaž Rola izpadel v 1. krogu ATP Challengerja v Charlottesvillu!

01.11.2018
Slovenski teniški igralec se je poslovil od nadaljnjega tekmovanja!

CHARLOTTESVILLE, ZDA -27-letni Blaž Rola (230. na ATP) je ta teden izpadel že v uvodnem krogu ATP Challengerja v ZDA. Kot finalist Las Vegasa prejšnji teden je imel tokrat v uvodnem krogu neugodnega tekmeca. Nasproti mu je stal 5. nosilec, 30-letni Američan Tim Smyczek (120. na ATP), ki je slavil s 6-4, 7-5 v nizih. To je bil njun prvi medsebojni dvoboj!

Domačin se je letos poizkušal prebiti na ATP turneji, kjer je prišel 1x do polfinala v Newportu, večinoma je izpadal v uvodnih krogih kar nekajkrat po treh nizih. Na nekaj ATP Chellengerjih ni imel uspeha. Le 175cm visoki Tim je dvoboj začel samozavestno. Z agresivno igro in neomajnim 1.servisom je povsem onemogočil Blaža, ki je ostal brez brejk priložnosti, sam je izkoristil 1 od 6. V 2. nizu je Rola pokazal, da lahko parira, a je ga je zmanjkalo v ključnih trenutkih. Priigral si je 4 brejk priložnosti in realiziral 1, Tim je izkoristil obe. Dvoboj je trajal uro in 27 minut!

Kljub solidni formi je Slovenec pokazal, da psihološko še ni dovolj močan za preboj na mesta kjer je bil pred nekaj leti (top100). Moral bo premagovati višje uvrščene nasprotnike, sedaj ga čaka boj za uvrstitev v kvalifikacije OP Avstralije do presečnega datuma!

Blaž Rola je ostal brez ATP točk in dobil 780$ denarne nagrade.


Charlottesville Tennis Challenger
Kraj: Charlottesville (ZDA)
Datum: 27.10.2018 - 04.11.2018
Kategorija: ATP Challenger
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $75,000

1. krog:

5-Tim Smyczek (USA) beat Blaz Rola (Slovenia)  6-4 7-5

 

foto: Facebook

pripravil: Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete