Blaž Rola izpadel v četrtfinalu, a bo igral v finalu dvojic proti Blažu Kavčiču!

03.11.2019
Po dokaj hitrem izpadu med posamezniki bosta slovenska tenisača za uteho igrala v finalu dvojic!

CHARLOTTESVILLE, ZDA - Na ATP 80 Challengerju v ZDA je izpadel še drugi slovenski predstavnik med posamezniki. Na turnirju sicer ni višje rangiranih tenisačev na ATP lestvici, a je bilo v žrebu kar nekaj znanih imen (Karlovič, Young, Pospisil). 29 letni Blaž Rola (140. na ATP) je bil kot 6. nosilec v 1. krogu prost. Nato je izločil 2 malo znana nasprotnika v četrtfinalu pa je bil 1. nosilec 24 letni Kanadčan Brayden Schnur (99. na ATP) previsoka ovira za Slovenca. Slednji je slavil s 6:2, 7:6(4) v nizih in izenačil na 1 v medsebojnih dvobojih!

Blaž ima probleme proti boljšim nasprotnikom z osvajanjem servisne igre. Kljub temu da je levičar kar je neugodno za večino desničarjev, prelahko izgublja svoj servis. V tem dvoboju mu je nasprotnik 4 x odvzel servis. Rola je sicer dosegel 2 brejka, a do niza ni zmogel. Dvoboj je trajal uro in pol.

Blaž Rola je osvojil 15 ATP točk in prejel 1.460$ denarne nagrade!

Po dolgem času sta se Slovenca odločila zaigrati v parih, kjer sta s svojima partnerjima presenetila in se uvrstila v finale. Blaž Rola igra skupaj z Američanom Mitchellom Kruegerjem (nista imela status nosilca), Blaž Kavčič z Američanom Sekoujem Bangouro (status PR). 

Oba sta si zagotovila najmanj 48 ATP točk in polovico od 1.800$ denarne nagrade!


Charlottesville Tennis Challenger
Kraj: Charlottesville (ZDA)
Datum: 28.10.2019 - 03.11.2019
Kategorija: ATP Challenger 80
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 54,160

Četrtfinale:

1-Brayden Schnur (Canada) beat 6-Blaz Rola (Slovenia)  6-2 7-6(4)

 

foto: Facebook

pripravil: Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete